marți, 24 mai 2022
AcasăNewsletterRomânia este țara în care unde cash-ul bate cardul. Aproape jumătate dintre...

România este țara în care unde cash-ul bate cardul. Aproape jumătate dintre români nu au cont la bancă

Deși, în majoritatea țărilor, plata pe cale digitală este tot mai răspândită, ca de altfel și ‘portofelele’ de pe telefonul mobil, numerarul rămâne cea mai răspândită formă de plată mai ales în România, unde 78% din tranzacții se fac încă în numerar.

România se află în fruntea unei liste cu zece țări de pe glob, considerate ca fiind dependente de numerar, după cum arată un studiu elaborat de Merchant Machine, o organizație cu sediul în Regatul Unit, care a examinat metodele de plată din fiecare țară începând din anul 2019 și până la începutul anului 2020, urmărind plata în numerar și răspândirea bancomatelor.

În cadrul acestui studiu pe tema supremației banilor în numerar, studiul celor de la Merchant Machine prevede totodată că, în Regatul Unit, unde numerarul e în declin, acesta ar putea dispărea cu totul până în anul 2026.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE