România infestată. De impostură

Data:

spot_img

Proiectul „România Educată” al președintelui Iohannis s-a anulat de la sine de când PNL, partid prezidențial, a înșurubat în funcții de decizie impostori: profesori universitari care își trec lucrările științifice „la secret”, indivizi cu studii incerte care trec școli măsluite în CV, datornici care fug din alte țări cu datoriile neplătite etc.


Refacerea USL în combinația cu PSD a adus un damf proaspăt de rapacitate și incultură. Tocmai la Ministerul Culturii șade voievodal Romașcanu care se referea la jurnaliști, în calitate de purtător de cuvânt al PSD, folosind frumoasele cuvinte din patru litere mâzgălite de obicei pe pereți.

Ministerul Familiei este onorat de evlavioasa Gabriela Firea care spunea într-o campanie că Iohannis nu poate fi președinte fiindcă nu are copii. Sau Grindeanu, investit vicepremier având la activ episodul memorabil „noaptea, ca hoții”, care zice că e autor, dar flutură coperțile unei cărți de negăsit la nicio bibliotecă.

Pentru Klaus Iohannis „România Educată” este un instrument de promovare și imagine, fără legătură cu vreo strategie sau cu vreun principiu aplicabil. Cu minime criterii s-ar fi evitat ca Sorin Cîmpeanu, un performer al traseismului, să ajungă ministrul Educației.

Orice portret al său include câteva calificative de neocolit: susținător și salvator al plagiatorilor, partener de nădejde al personajului Cumpănașu, rector al unei universități aflate pe ultimele locuri în Metarankingul academic, președinte al Consiliului Național al Rectorilor pe vremea susținerii ministrului „pamblică”.

Impostura penelistă este extinsă cu succes la toate nivelele, ca o epidemie. Provincia geme. Un vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș scrie în CV-ul său postat pe site-ul instituțional că a terminat în 2007 liceul, apoi a sărit miraculos în 2013 direct la „studii postuniversitare” în management. Alexandru Proteasa nu are facultate, dar are „studii postuniversitare”, botezate în textul explicativ ca „master în management”.

Acestui vicepreședinte îi revine sectorul cultural, la el se prezintă cu șapca în mână directorii instituțiilor culturale subordonate C.J. Timiș, adică muzee, bibliotecă, teatru etc.

Evacuarea criteriilor de studii, competență, integritate, ținută intelectuală explică poluarea mediului politic cu golănași de cartier, lichele, oportuniști. Așa arată „România Educată” la vârf, la finele anului 2021.

La mulți ani!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Brîndușa Armanca
Brîndușa Armanca
Ziaristă, scriitoare şi profesor universitar în jurnalism. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta (2006-2012), calitate diplomatică în care a deținut președinția Uniunii Europene a Institutelor Culturale, EUNIC Hungary. A lucrat ca redactor în echipe prestigioase la Radio Europa liberă, la publicații ca Expres, Temesvári Új Szó, Orizont sau Ziua, unde a fost director coordonator editorial, precum și la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus ca director timp de şase ani. Realizează rubrica Media culpa în revista „22” și continuă corespondențele la Radio Europa liberă. În afara sutelor de articole de presă, interviuri, emisiuni de radio şi televiziune care fac parte din viaţa unui jurnalist activ, a publicat volume de media și a realizat filme documentare recompensate cu premii naționale și internaționale, iar activitatea culturală cu Distincția Academiei Române și cu o înaltă distincție culturală a din partea ministrului culturii ungar pentru diplomație culturală. Este membră a Uniunii Scriitorilor și a numeroase organizații ca GDS, Societatea Timișoara, AZIR/AEJ, ECREA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Erdoğan versus Assad: Game Over

Imediat după 7 octombrie 2023 am scris un articol...

Miorița și maskirovka

Rezultatele alegerilor de la noi se datorează parțial și...

Ciolacu fuge de propria grea moștenire

Marcel Ciolacu fuge de propria moștenire, nu vrea să...

Cum am devenit personaj într-un roman al Revoluției

Zilele acestea, când se organizează în Timișoara aniversări și...