România are o problemă majoră: în 400 de aglomerări umane apele uzate nu sunt conform standardelor UE. Lista e ținută la secret, dar amenda pentru România ar putea fi de până la 10 miliarde de euro.
Aglomerări umane reprezintă un termen prin care se definesc localități sau mai multe comune care împreună au cel puțin 10.000 de locuitori.
Europa Liberă a încercat să afle de ce România nu folosește apele uzate tratate pentru irigații. Pentru ca acest lucru să se realizeze, România are de parcurs o serie de etape.
Comisia Europeană a făcut mai multe recomandări în ultimul an pentru ca apele uzate să ajute solul tot mai uscat din cauza schimbărilor climatice. Din informațiile obținute, am putut constata că România are nu doar o problemă, ci două, cel puțin.
Nu doar că nu folosește apele uzate tratate pentru irigații, dar România este la un pas să intre în procedura de infringement din cauza calității tratării apelor uzate, acele ape care au fost folosite pentru uzul casnic sau în scop industrial și ar trebui să se reîntoarcă în râuri.
Comisia Europeană a informat oficialii guvernamentali că 189 de aglomerări umane nu respectă conformitatea obligațiilor de colectare a apelor urbane reziduale, iar 198 de mari aglomerări umane nu respectă obligațiile de tratare.
Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(FOTO: Inquam Photos / George Călin)
chiar daca se va ajunge sa se plateasca o amenda doar de milioane, intrebarea este , de ce aceste milioane nu se investesc -anticipat- in tehnologiile respective(epuratoare)? Raspunsul este acelasi, iohanis si gasca lui trebuie sa plateasca LUNAR, sute de milioane de euro, clientelei care l-a propulsat si-l mentine in functie, adica armatei si fostilor structuri comuniste, securitatea si nomenclatura, evident, la modul cel mai „legal”, adica prin salarii mari dar complet nemeritate si -aceleasi- pensii speciale, atribuite doar clasei parazitare, care lunar, creste prin noi si noi angajari „la stat”, desi este notat si de agentii internationale ca ,Romania are cel mai mare numar de „institutii” ale statului, cat si cel mai mare numar de persoane, angajate la stat…Cat despre Olanda, s-ar putea ca aici sa fie un joc si mai mare (si crearea unui pretext), pe langa faptul ca Olanda vede Romania ca pe un pietroi tarat de Europa, anume , daca Romania -totusi- intra in respectivul spatiu, FARA acordul Olandei, aceasta tara si natie, facand pe suparatii, sa-si exercite si ei dreptul de a iesi din UE, asa cum a facut si Anglia si cum vor mai face si alte tari, daca chiar Olanda va da noul ton…