duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterRomânia solicită Comisiei Europene să transmită „un puternic semnal politic” Marii Britanii...

România solicită Comisiei Europene să transmită „un puternic semnal politic” Marii Britanii din cauza taxelor discriminatorii

Ambasadorii permanenți ai României, Bulgariei, Estoniei, Lituaniei și Sloveniei pe lângă Uniunea Europeană solicită Comisiei Europene, într-o scrisoare comună consultată de G4Media.ro, să transmită „un puternic semnal politic” Marii Britanii din cauza taxelor dicriminatorii la intrarea în țară pentru cetățenii români, bulgari, estoni, lituanieni și sloveni.

Scrisoarea, transmisă vineri Comisiei, este adresată lui Maroš Šefčovič, vice-președinte al Comisiei Europene și lui Michel Barnier, consilier special al președintelui Comisiei Europene, fost negociator șef al acordului de retragere din UE al Marii Britanii.

„Suntem de părere că această problemă trebuie urmărită la nivelul Comisiei, dat fiind că ridică îngrijorări legitime din cauza regimului discriminator aplicat de autoritățile britanice unor cetățeni UE”, se mai arată în scrisoare.

Cei cinci ambasadori mai arată în textul documentului că „toate opțiunile ar trebui explorate pentru a identifica o soluție la această problemă” și își exprimă încrederea că această chestiune va fi abordată în regim de urgență la nivelul UE.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE