România trece la ora de iarnă. Cea mai lungă zi din an va aduce schimbări în programul zilnic | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

România trece la ora de iarnă în acestă noapte. Specialiștii avertizează asupra riscurilor de oboseală și stres în perioada de adaptare.

De sâmbătă noapte România trece la ora de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00. Astfel, ziua de duminică va fi cea mai lungă din an, având 25 de ore, iar diferenţa dintre ora României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore.

Medicii susţin că, deşi a da ceasul cu o oră în urmă pare o schimbare minoră, în realitatea poate duce la stricarea rutinei de somn. Specialiştii susţin că cele mai afectate sunt persoanele active, care sunt constrânse de obligaţiile sociale să se adapteze urgent la ora de iarnă.

Citește și: Trumpificarea politicii americane: Cum a reușit Donald Trump să remodeleze politica americană după chipul său | Universul.net

Ce impact va avea trecerea la ora de iarnă

Psihiatrii estimează că, dacă odată cu această modificare se instalează şi astenia de toamnă, există riscul unui impact serios asupra sănătăţii. De aceea, este recomandat consumul de vitamine sau produse naturale care ajută la reechilibrarea organismului şi reglarea somnului în cât mai scurt timp.

„Este extrem de important ca somnul să nu fie foarte afectat. O dereglare a ritmului de somn poate provoca probleme destul de grave unui om cu o activitate intensă, care devine tot mai obosit şi care nu mai dă randament. Neuronii au o limită de solicitare, care, dacă este depăşită, ne putem confrunta şi cu afecţiuni psihice”, a menţionat medicul primar psihiatru Nicolae Vlad, fost manager al Spitalului de Psihiatrie Botoşani.

România va reveni la ora de vară în ultima duminică din martie 2025, respectiv pe 30. CFR a anunţat că mersul trenurilor nu va suferi modificări, însă trenurile aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: BREAKING Israelul atacă Iranul. Atacul este o retaliere împotriva atacului din 1 octombrie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Forțele Navale Române marchează Ziua Armatei cu ceremonii în garnizoanele din țară

Forțele Navale Române organizează, vineri, ceremonii militare și religioase...

Primăria Iași ignoră neregulile ansamblului Copou Garden Residence | Ziarul de Iași

Primăria Iași rămâne indiferentă în fața numeroaselor reclamații privind...