România va cumpăra 62 de trenuri electrice. Pe ce rute vor circula

Data:

spot_img

România va cumpăra 62 de trenuri electrice. Trenurile vor fi achiziționate de România în baza unui contract de peste 3 miliarde de lei.

Trenurile, realizate de constructorul polonez PESA, vor asigura transportul regional de scurt parcurs. Din totalul ramelor electrice, 23 de trenuri vor circula pe traseele Cluj, Brașov și Timișoara.

Citește și: 700.000 de lei de la stat, pentru a afla ce gândesc moldovenii. Răspunsurile lor, secrete

Autoritatea pentru Reformă Feroviară va semna cu PESA (Polonia) pe 30 ianuarie contractul de 3,2 miliarde lei pentru încă 62 de trenuri electrice noi. Este primul contract atribuit polonezilor pentru rame de scurt parcurs.

România va cumpăra 62 de trenuri electrice. Cât au costat

Contractul are o valoare de 3,2 miliarde lei, dar poate fi suplimentat până la 4,1 miliarde lei dacă se dublează durata serviciilor de întreținere de la 15 la 30 de ani.

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că reprezentanții Comisiilor de evaluare au transmis furnizorului polonez de material rulant PESA invitația de a semna, în data de 30.01.2024, ora 11:00, contractul de achiziție a 62 de rame electrice regionale (RE-R), destinate transportului regional de scurt parcurs, care au fost împărțite pe trei loturi”, potrivit anunțului făcut de Autoritatea pentru Reformă Feroviară pe pagina de Facebook.

Citește și: Eșec pentru Șoșoacă la mitingul din Piața Constituției: un singur tractor și nici un protestatar

De unde au venit banii

Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Fondul European de Modernizare (FM) 2021-2030, iar valoarea totală a proiectului este cuprinsă între 3.237.711.753 și 4.150.288.451 lei, fără TVA, împărțită pe trei loturi.

Durata contractelor aferente loturilor atribuite va fi de 221 – 222 luni, în funcție de lotul atribuit. Semnarea contractului pentru cele 62 de trenuri electrice noi se face pe baza deciziei Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Germina Nagâț: Aș prefera să văd în manuale de Istorie exemple de muncitori sau de țărani care s-au opus comunismului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Autoritatea pentru Reformă Feroviară / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului | Știri Craiova

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului....

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat în ruine | Ziarul de Iași

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat...