Romania va trimite combustibil, echipamente militare și medicamente de 3 milioane de euro către Ucraina. Două tabere pentru refugiați, activate

Data:

Guvernul României a decis duminică să trimită o a doua tranșă de ajutoare în valoare de 3 milioane de euro către Ucraina, constând în combustibil, veste antiglonț, căști, muniție si echipamente militare, alimente, apa si medicamente, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

YouTube video

Totodată, Guvernul Româniaie a anunțat disponibilitatea de a prelua răniții ucrainieni în spitale din rețeua militară și civilă românească.

Dan Cărbunaru a precizat că pe platforma creată sâmbătă de Guvern și gestionată de Cancelaria premierului Ciucă, „Împreună ajutăm mai mult, până la 6 dimineața erau centralizate 1.269 de oferte de sprijin din partea societății civile, agenților economici, alte categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport etc.

„Aceste forme de sprijin vor începe să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente față de situația din Ucraina. Vom anunța, de fiecare dată, când acest sprijin va ajunge unde trebuie”, a menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În România, funcționează deja două tabere mobile pentru refugiați, una la Sighet și una la Siret.

Citește și: Forțele ruse au intrat în Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei

„Tabăra de la Sighet, operațională fiind, nu are niciun cetățean găzduit. În schimb, tabăra de la Siret are în acest moment 41 de cetățeni ucrainieni, care vor pleca în următoarele ore în spațiile de cazare indicate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Se adaugă 100 de studenți indieni, care de asemenea timp de câteva ore pot fi găzduiți în această tabără, urmând a fi îndrumați către aeroportul din București pentru a fi repatriați”, a declarat Dan Cărbunaru.

Citește și: General ucrainean: Am capturat circa 200 de soldați ruși prost echipați și antrenați, unii de 19 ani. Le-am dat voie să-și sune părinții

SMURD vrea să intre în Ucraina

O altă măsură de sprijin la punctul de trecere al frontierei de la Siret, care este cel mai intens tranzitat în acest moment, este ca ambulanțele SMURD în coordonare cu autoritățile ucrainiene să preia acele categorii vulnerabile de cetățeni ucrainieni – copii, femei gravide, bătrâni, persoane bolnave – și care se află în coloane așteptând pe teritoriul Ucrainei să intre în România.

„În felul acesta, dorim să-i aducem mai repede peste graniță”, a menționat Dan Cărbunaru.

La nivel local prin implicarea autorităților locale, mai multe microbuze cu alimente și materiale necesare – pături, haine groase – au plecat către cernăuți și către Sorotvinp, localități aflate în apropierea frontierei României.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari tras de...

Şeful Comcereal Bihor a făcut dispărută rezerva de grâu a statului, dar scapă nesancționat 

Şeful Comcereal Bihor a făcut dispărută rezerva de grâu...