Un român căruia 5 medici specialiști nu i-au descoperit boala s-a diagnosticat singur. Nicu Stănescu este un tip firav, cald, bun, sensibil și extrem de talentat în ceea ce face: fotografie artistică și filme scurte, scrie Viața liberă.
O boală necunoscută a fost însă gata să-l termine. Consultațiile de specialitate și tratamentele prescrise nu i-au făcut niciun bine. Ba chiar i-au mâncat toți banii; pe ai lui, ai rudelor, ai prietenilor. Iată mărturisirea plină de amar a bietului om.
Sistem sanitar bolnav
„Pe parcursul unui an tumultuos, am pășit pragul ușilor a trei medici neurologi din Galați și a doi din București, în speranța că vor găsi răspunsul la suferința mea.
Cu toate acestea, dezamăgitor, niciunul dintre acești medici nu a reușit să descopere cauza simptomelor mele. Internările în spitale și tratamentele prescrise de acești specialiști nu au funcționat, provocându-mi frustrări și neputință.
Sătul de acest ciclu și în dorința vehementă de a găsi răspunsuri, am decis să preiau controlul și să încep să caut singur cauzele suferinței mele.
Am căutat pe Google simptomele pe care le aveam și răspunsul căutărilor mele a fost generat într-o listă de mai multe afecțiuni. Printre acestea, am găsit simptomele descrise pentru boala Lyme.
M-am prezentat la un laborator și am solicitat testul pentru detectarea bolii Lyme. Așteptarea a fost grea, dar după câteva zile am primit rezultatul mult așteptat. Testul a ieșit pozitiv! Am reușit prin determinarea mea să fac ceea ce niciunul dintre medici nu a reușit, să-mi găsesc singur diagnosticul!”
Totuși, dacă de data aceasta românul a reușit să-și identifice singur boala, nu este recomandat să faceți la fel. Autodiagnosticarea poate fi periculoasă, având în vedere că multe dintre simptomele descrise pe Internet se potrivesc mai multor boli și doar un doctor poate spune cu precizie care tratament este cel mai bun.
Ce este boala Lyme?
Boala Lyme este o boală infecțioasă sistemică produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi), transmisă omului prin înțepătura unor căpușe infectate.
Este supranumită și „boala cu 1.000 de fețe”, din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele și semnele ei mimează unele ale altor boli, iar reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om.
Infecția afectează neurologic, cardiac, hepatic, pulmonar, oftalmologic, putând duce chiar la paralizie totală.
„Mă întreb cum a fost posibil ca niciunul dintre medicii neurologi pe care i-am consultat să nu-și fi pus întrebarea simplă: ar putea fi boala Lyme? Cum au putut să mă paseze de colo-colo fără a evalua această posibilitate?
Din nefericire, procesul diagnosticării a implicat nu doar timp și energie, ci și o sumă semnificativă de bani, deoarece am încercat multiple terapii și consulturi medicale până la descoperirea bolii.
Foarte des, boala Lyme este o afecțiune subestimată și ignorată de sistemul medical, fapt care face ca tratamentul să fie mai dificil și cu costuri foarte ridicate.
Medicamentele necesare pentru a controla infecția sunt extrem de scumpe, iar vizitele frecvente la specialist și terapiile complementare solicitate pot acumula costuri semnificative.”
Apelul umanitar al bărbatului poate fi citit în Viața Liberă.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!