Românul căruia o universitate din SUA, University of Notre Dame (SUA), i-a dat bursă integrală să studieze inginerie aerospațială este interesat de propulsie și zbor hypersonic și dorește să își dezvolte aceste interese prin cercetare in cadrul universității și internship-uri.
Vladimir Petrescu este student al University of Notre Dame, cu specializarea aerospace engineering. Călătoria lui Vladimir a început în clasa a 7-a, când și-a descoperit talentul pentru fizică. A participat la olimpiade naționale unde a obținut mai multe medalii de aur și argint.
În clasa a 10-a, Vladimir a luat contact cu domeniul aerospațial prin intermediul concursului Național Space Society Space Settlement Contest, pentru care a format o echipă de alți 11 elevi.
A câștigat premiul 2 cu un proiect despre reciclarea deșeurilor spațiale, pe care l-a transformat apoi într-un business plan, astfel obțînând locul 3 la competiția Martine Rothblatt Space Settlement
Ca urmare a acestor performanțe, Vladimir a fost speaker la conferințele Internațional Space Summit și Internațional Space Development Conference, ținute în Los Angeles, repectiv Arlington.
Pentru a-și împărtăși pasiunea pentru spațiu cu generațiile următoare, Vladimir a co-fondat prima conferință pe tema explorării spațiului pentru elevii români, Romanian Youth Space Conference.
Datorită activității sale impresionante a fost acceptat cu bursă integrală la University of Notre Dame. În prezent, Vladimir este un membru important al echipei de racheto-modele Notre Dame Rocketry Team, ce este clasată pe primul loc în competiția NASA Student Launch Challenge.
Citește și Secretele schimbării lui Tudorel Toader de la Universitatea “Al.I.Cuza”
Românul căruia o universitate din SUA a trebuie dă depășească problema banilor
Vladimir este interesat de propulsie și zbor hypersonic și dorește să își dezvolte aceste interese prin cercetare in cadrul universității și internship-uri. Vladimir dorește să inoveze domeniul aerospațial prin crearea de super-heavy lift launch vehicles cu scopul de colonizare al spațiului prin construirea de space settlements.
ladi este astăzi este student al unei facultăți foarte bune din Statele Unite, Notre Dame. Mai ieri era elevul unui liceu foarte cunoscut din Constanța, ICHC, și a reușit să își împlinească visul. De altfel, el nu a fost acceptat doar de Notre-Dame, ci și de alte universități. Îl las să povestească.
Eu am aplicat la toate cele 20 de sloturi disponibile din Come&App. Am fost acceptat de mai multe universități. Câteva dintre ele, cele mai cunoscute, cum ar fi Virginia Tech, Illinois Urbana Campaign, Texas INM și Notre-Dame. Am mers la ei pentru că au fost singurii care mi-au dat full ride: costurile acoperite în proporție de 75% și 25% bursă de merit.
Unii oameni se gândesc că e imposibil să ajungi să faci facultatea în America pentru că nu primești bani. Ei bine, primești bani.
Pentru mine, banii erau un factor crucial în a decide dacă mă duc sau nu în America. Aveam backup la Delft, dar Notre Dame a fost foarte interesată de mine și mi-au dat toți banii. Știu că prima dată am primiî o ofertă de 75%. Mai aveam de plată încă 25%.
Mă gândeam dacă să îi plătesc, să nu-i plătesc. Într- o zi, într- o sâmbătă, am primit mail că am fost selectat ca finalist al unei burse.
Am avut un interviu online și, tot într- o zi complet aleatorie, am primit răspunsul că voi primi bursă. Știam clar că pot să mă duc la Notre Dame. Știam într- un fel că Notre Dame e locul unde trebuie să merg, mai ales că mă invitaseră să stau două zile în facultate să o vizitez.
Interviul integral poate fi citit în publicația Punctul de fierbere.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!