Românul despre care s-a scris că a murit pe front, în Ucraina, trăiește

Data:

spot_img

Românul despre care s-a scris că a murit pe front, în Ucraina, este de fapt viu și nevătămat. Stoica Ovidiu Anton efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov, iar prietenul său Petru Gabor a anunțat că ar fi murit, informație care ar fi fost transmisă și de jurnalistul Mircea Barbu, scrie G4Media.

„Astăzi am făcut o greșeală uriașă din punct de vedere profesional. Am publicat o informație falsă deosebit de gravă – moartea unui om.

Mai exact, știrea cum ca Ovidiu Stoica, luptător român în Ucraina, ar fi murit într-o operațiune de evacuare a răniților de pe front.

Aș putea să vă detaliez cum am așteptat câteva ore bune până să public informația din momentul în care mi-a parvenit, sau cum am încercat și aparent verificat-o din mai multe surse (care de fapt aveau la origine mai mult sau mai puțin aceeași sursă inițiala incertă) și multe alte lucruri legate de oboseală, grabă șamd. Dar toate astea sunt doar scuze”, a scrie Mircea Barbu.

Românul despre care s-a scris că a murit pe front trăiește

„Adevărul e ca am greșit. Și îmi pare nespus de rău ca nu am așteptat, așa cum ar fi fost normal și corect, o confirmare oficială din partea autorităților ucrainene, române, a unui spital ceva.

Noi, jurnaliștii, n-ar trebui să declarăm oamenii morți sau vii niciodată. Doar medicii au dreptul să facă asta. Noi pur și simplu relatăm despre aceste evenimente triste. Atât. Oricât de banal și plictisitor ar suna asta”, a continuat jurnalistul.

Mircea Barbu a adăugat că își cere scuze, față de Ovidiu Stoica, față de familia acestuia, de rudele și apropiații lui, dar și față de cititori.

Citește și: Marile semne de întrebare ale masacrului de la Moscova: sediul Forțelor Speciale este chiar peste drum de Crocus. Teroriștii au avut timp să fugă | Aktual24

„I-am spus că fiul ei este viu, nevătămat și este departe de Ucraina”

Radu Hossu a anunțat, la rândul său, că i-a dat vestea bună mamei lui Ovidiu Stoica.

„Am sunat-o pe dânsa și i-am spus că fiul ei este viu, nevătămat și este departe de Ucraina. Mama lui Ovidiu mi-a spus că îmi mulțumește din suflet”, a scris Radu Hossu.

În afară de această veste bună pentru care m-am luptat cu morile de vânt și cu toți care-mi spuneau că sunt eu un mincinos, nu Petru Gabor, cel de la care a plecat știrea în presă, pentru că acesta a fost ferm că Stoica Ovidiu a murit.

Mai mult a dat inclusiv detalii despre cum Ovidiu Stoica ar fi murit, iar presa l-a preluat pe nemestecate. 

Gabor Petru este un om de bună credință, cu o inimă mare și un voluntar absolut extraordinar, însă acesta nu are niciun fel de experiență de presă și eu cel puțin nu am cum să mă supăr pe el, chiar dacă ar fi fost înțelept să șteargă postarea când am scris că Ovidiu Stoica este viu.

Însă de la cine am așteptări sunt redacțiile de presă. Nu le enumăr aici, însă toată presa din România l-a dat mort și chiar după ce am postat eu, chiar și după ce le-am scris unora să rectifice știrea, aceștia au menținut-o și astfel au panicat familia”, a mai spus Radu Hossu.

Continuarea în G4Media.ro!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Gabor Petru)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A 9-a ediție Karpatia Horse Show, pe Domeniul Cantacuzino. Programul evenimentului

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic internațional care...

Violeta Alexandru: „PNL și PSD se critică de fațadă, joacă teatru” | Interviu Aktual24

Violeta Alexandru, proaspăt membru al USR, spune că un...