Romeo Dunca și patronul Termoconstruct se acuză reciproc de escrocherie | Express de Banat

Data:

spot_img

Romeo Dunca și patronul Termoconstruct se acuză reciproc de escrocherie în contextul proiectului imobiliar din centrul Reșiței. Romeo Dunca, executat silit și acuzat de înșelăciune, l-a reclamat pe Samuel Barbu organelor de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals, șantaj și evaziune fiscală.

Scandalul dintre cei doi oameni de afaceri a fost făcut public chiar de Romeo Dunca, imediat după ce instanța de judecată a admis executarea silită a acestuia până la concurența sumei de aproape 3 milioane de lei. Temându-se că poprirea tuturor conturilor sale și eventualul sechestru pe bunurile patrimoniale pot fi exploatate de adversarii săi politici pentru a-l denigra, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a dezvăluit din proprie inițiativă „experiența încercată cu Samuel Barbu, patronul firmei Termoconstruct, una neplăcută încă de la începutul colaborării pentru edificarea blocului din centrul Reșiței”.

Romeo Dunca susține că, pe parcurs, a fost tot mai dificil de lucrat cu Samuel Barbu și că și-a dat seama că patronul firmei de construcții a încercat să-i jumulească pe el și pe ceilalți acționari ai firmei imobiliare. „Întârzierile constructorului antreprenor general Termoconstruct, cât și încercările de fraudare repetată a clientului de către Samuel Barbu prin date false referitoare la cantități adăugate în multe situații de lucrări au creat un mediu ostil.”, a adăugat acesta.

Situația a devenit și mai tensionată, explică Romeo Dunca, după ce „prima încercare de introducere a biletului la ordin lăsat garanție pentru sume de până la 300.000 de euro și completat ilegal cu mânuța patronului Termoconstruct SRL a eșuat”.

Citește și: Iașul va mai pierde 327 mp de pădure urbană în cartierului Ciurchi | Reporter de Iași

Dunca susține că firma deținătoare a complexului din centrul Reșiței nu îi mai datorează nimic lui Barbu

A doua încercare de executare silită i-a reușit însă lui Samuel Barbu. Romeo Dunca îl lipește pe Samuel Barbu de PSD, dând și o altă tentă litigiului cu Termoconstruct: „Insistența și curajul aproape dement dat de disperarea de a pune mana pe bani necuveniți au făcut ca, după manevre de neînțeles, să se găsească un alt executor, care să sperăm că a fost doar indus în eroare și nu știa toată istoria, care a luat-o de la capăt cu această executare. Vom contesta această încuviințare a executării și vom opri ticăloșia. Apropierea lui Samuel Barbu de anumite persoane politice din județ cărora le-a găzduit microbuzele de campanie în locațiile firmelor controlate sau ușurința cu care alți candidați la diferite funcții au preluat minciuni scoase în presă de acest om pe exact această temă nu va fi suficientă pentru a ne escroca și obliga să plătim sume necuvenite!”

Romeo Dunca susține că firma care deține complexul rezidențial din centrul Reșiței nu-i mai datorează nimic firmei lui Samuel Barbu. Mai puțin garanția de bună execuție. Cât despre penalitățile pretinse de Termoconstruct, acestea sunt contestate în instanță, pe motiv că ar fi aberante și doar un instrument de șantaj.

Continuarea, în Expressdebanat.ro

Citește și: România sancționează Rusia, oligarhii își văd de afaceri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Express de Banat)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related