luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterRomeo Dunca tună și fulgeră! Medici primari cu salarii de mii de...

Romeo Dunca tună și fulgeră! Medici primari cu salarii de mii de euro operează apendicite și sparg furuncule la Spitalul Județean de Urgență Reșița!

50 de milioane de euro este bugetul pe care îl consumă într-un an Spitalul Județean de Urgență Reșița, spune Romeo Dunca. În aceste condiții, unitatea medicală ar trebui să ofere servicii de calitate, în schimb medicii aleg să facă doar operații ușoare, să ia salarii uriașe, iar cazurile serioase ajung să fie trimise în alte orașe. Președintele Consiliului Județean este decis să facă ordine.

S-a decis să reducă risipa banului public și vrea să aplice același tratament în toate domeniile. După imaginile scandaloase apărute chiar de Ziua Națională a României pe Facebook, Romeo Dunca pune degetul și pe o altă rană a sistemului: medicii cu salarii uriașe care mai mult stau decât lucrează. „Spitalul Județean cheltuie 50 de milioane de euro pe an, mai mult decât bugetul județului. Acolo sunt zeci de doctori. Noi avem o școală de medicină sănătoasă, dar să ai zeci de medici primari care stau și iau doar salarii de medici primari și fac intervenții… sparg furuncule, hemoroizi, și orice intervenție grea o trimit în alte spitale…”, spune Romeo Dunca.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin se arată total nemulțumit de ceea ce prestează în prezent medicii de la Reșița, dând chiar un exemplu concret și de actualitate. „Știm ce s-a întâmplat cu o pacientă în urmă cu o săptămână care avea nevoie de o operație toracală, avea COVID, și bineînțeles că nu se putea face la Reșița și așteptăm să vedem dacă o primește pe undeva, la Timișoara sau Târgu Mureș. Deci nu putem să facem niște intervenții mai serioase ca să putem să luăm și noi niște bani de la Casa de Asigurări. Actul medical nu este atât de calificat pe cât sunt calificările la specializările medicilor și la salariile pe care le iau. Medicii rezidenți totuși au salarii foarte mici”, mai spune Dunca.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE