Roşiile româneşti ar putea ajunge pe tarabe până la jumătatea lunii mai. Preţul cu care se vor vinde, însă, va transforma tomatele în adevărate delicatese.
Astfel, dacă anul trecut au ieşit pe piaţă cu primele tomate la 20 de lei kilogramul, acum preţul ar putea fi dublu pentru că şi cheltuielile au fost mai mari. Producătorii botoşăneni spun că, în aceste condiţii, ajutorul pe care îl iau prin programul Tomata e crucial.
„Anul trecut am început cu 20 de lei, dar asta a ţinut o perioadă, după care, dacă ţine producţia, (n.r. preţul) va fi undeva în jur de 10 lei. Interesul este să le vindem şi la urmă tragem linie: dacă mai punem sau nu mai punem. S-au scumpit şi seminţele, şi energie, şi substratul, cineva trebuie să suporte”, a declarat Constantin Aniculăiesei, un legumicultor din Botoşani.
Scumpirile din ultima vreme au fost uriaşe, astfel că producătorii nu îndrăznesc să se gândească la profit. Speră ca roşiile să le poată vinde măcar la preţul de anul trecut.
Continuare în Monitorul de Botoșani!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursă foto: monitorulbt.ro)