Rowenta România donează 60.000 de euro pentru dresarea câinilor ghid prin campania de responsabilitate socială „Miau și ham, curățenie fără tam-tam”, un gest de solidaritate pentru persoanele nevăzătoare

Data:

spot_img

Rowenta România a încheiat prima campanie de responsabilitate socială, „Miau și ham, curățenie fără tam-tam”, care a reușit să strângă suma impresionantă de 60.000 de euro. Acești bani au fost donați către fundația Light into Europe, primul program de pregătire a câinilor ghid pentru persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de auz din România.

Campania, desfășurată în perioada august – decembrie 2023, a fost un exemplu de solidaritate, implicând clienții și partenerii Rowenta într-o misiune emoționantă de a oferi independență și speranță celor care au cea mai mare nevoie.

Un efort colectiv pentru o cauză nobilă

Mecanismul campaniei a fost unul simplu: pentru fiecare aspirator vertical sau robot de aspirare achiziționat, Rowenta a direcționat 2 euro către fundația Light into Europe. Acest gest, realizat împreună cu fiecare cumpărător, s-a transformat într-o donație de 60.000 de euro, oferind un sprijin crucial pentru continuarea programului de antrenament al câinilor ghid.

Un impact profund asupra comunității

Banii strânși prin această campanie vor acoperi costurile  pregătirii, antrenamentului și îngrijirii câinilor ghid, de la antrenamentele zilnice până la îngrijirea veterinară. Fundația Light into Europe oferă acești câini persoanelor nevăzătoare, alături de servicii esențiale, gratuit, pe toată durata vieții de lucru a câinilor. Căței sănătoși, curioși și plini de energie, sunt acum gata să intre în programul de pregătire avansată pentru a deveni partenerii de viață ai beneficiarilor lor, oferindu-le acestora șansa la o viață independentă și plină de demnitate.

Stan Platt, OBE, Președintele Fundației Light into Europe, a declarat: 

„A fost o campanie extraordinară, începută vesel și candid, precum cățelușii noștri care fac primii pași în călătoria lor de pregătire pentru libertatea, mobilitatea și independența persoanelor nevăzătoare din România. Mulțumită implicării și solidarității acestei mari comunități, am putut continua programul de câini ghizi și am oferit unei noi generații de tineri nevăzători șansa de a-și redobândi independența. Mai mult decât atât, gratie donației Groupe SEB, la finalul lunii mai am organizat primul eveniment de tip model Națiunile Unite-MUN incluziv prin participarea directă a 15 tineri cu dizabilități la MUN4ALL, care a reunit peste 130 de elevi și studenți pasionați de transformare socială, activism și educație incluzivă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sfaturi utile privind plantarea bulbilor de toamnă

Perioada propice pentru plantarea bulbilor de toamnă este de...

Beneficiile masajului pentru sănătate – Află cum te poate ajuta masajul în viața de zi cu zi

Masajul a devenit o metodă foarte populară de relaxare...

Ești invitat la o petrecere aniversară? Iată care sunt cele mai bune idei de cadouri care pot impresiona!

Când ești invitat la o petrecere aniversară, alegerea cadoului...

Inovații în industria gazelor naturale. Ce oferă distribuitorii pentru consumatori

Inovații în industria gazelor naturale. Ce oferă distribuitorii pentru...