Roxana Mînzatu este propunerea României pentru funcția de comisar european

Data:

spot_img

Roxana Mînzatu este propunerea României pentru funcția de comisar european. Anunțul a fost făcut luni, în Parlament, de premierul Marcel Ciolacu.

Nominalizarea europarlamentarului PSD, Roxana Mînzatu, vine după ce Ursula von der Leyen, ar fi cerut o femeie din partea României pentru funcţia de comisar european.

Citește și: Stelian Ion o critică pe Ana Birchall: „Cu o aroganță nemaiîntâlnită, se laudă singură și ne dă tuturor indicații prețioase”

Inițial, premierul Marcel Cioalcu l-ar fi preferat pe europarlamentarul Victor Negrescu pentru această funcție, acesta din urmă mulțumindu-i public președintelui PSD pentru susținerea arătată.

„Criteriul” Ursulei von der Leyen și respingerea lui Negrescu

Nemulțumit de turnura evenimentelor, Victor Negrescu a ținut să își exprime indignarea față de „criteriul” alegerii comisarului:

„Preşedinta Ursula von der Leyen a cerut, se pare, o femeie din partea României, pentru a încerca să aibă această paritate la nivelul Comisiei Europene. Acesta este criteriul (…), îmi este imposibil să respect acel criteriu pe care Ursula von der Leyen l-a introdus în discuţiile care s-au purtat cu Executivul României”, a declarat Victor Negrescu, potrivit agerpres.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Pe de altă parte, premierul a ținut să sublinieze că în procesul de nominalizare pentru funcția de comisar european „ultimul lucru pe care l-aş lua în considerare, dacă este un bărbat sau o femeie”, Marcel Ciolacu susținând că „cel mai important este viitorul portofoliu pe care îl va prelua comisarul desemnat de către România şi mai puţin persoana”, arată agerpres.

Cine este Roxana Mînzatu?

Roxana Mînzatu este fost secretar de stat, coordonator al Departamentului pentru Evaluarea și Monitorizarea Integrată a Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene, în perioada 2022 -2024 și fost deputat PSD, în perioada 2016 -2020. În iunie 2024 a fost aleasă europarlamentar, candidând tot pe listele Partidului Social Democrat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Roxana Mînzatu)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „Cine este Roxana Manzatu?”___–___pentru o asa functie si o asa importanta pentru natie, mi se par TOTAL insuficiete „informatiile” despre persoana, desi „membra pesede” spune destule, insa pubicul trebuie sa stie cat mai multe, traiectoria ei inca din liceu, cine i-au fost parintii, anturajele personale, etc., etc., numai asa putem evalua o persoana…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related