RROMA Film Festival, un eveniment unic dedicat culturii rome din Balcani, se desfășoară în august în Brașov

Data:

spot_img

Un eveniment unic dedicat culturii rome din Balcani are loc în perioada 30 august -1 septembrie, în comuna Augustin, județul Brașov. RROMA Film Festival se găsește, în acest an, la cea de-a doua ediție.

”După succesul primei ediţii, urmează RROMA Film Festival, ediţia a II-a, la Braşov şi în comuna Augustin, în perioada 30 august – 1 septembrie, fiind unicul festival de film dedicat culturii rome din zona Balcanică. Această ediţie este inspirată de sunetele magice ale marelui interpret Johnny Răducanu, care va fi omagiat printr-un proiect cinematografic cu titlul ‘300 Roma Tears – Johnny’s Legacy’ semnat de nepotul acestuia, compozitorul şi muzicianul de renume mondial Michael Creţu. Acesta va susţine un recital extraordinar de muzică gypsy jazz în formula Michael Cretu Trio”, informează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

Citește și: Instanța supremă se opune, din nou, deciziilor europene în legătură cu prescripția faptelor penale

Artistul este creatorul şi compozitorul celebrului proiect muzical Enigma, iniţiat în anul 1990, care s-a bucurat de un succes internaţional deosebit. Acesta va susţine şi un masterclass despre contribuţia şi influenţa pe care artiştii romi o au în cultura europeană.

Totodată, cea de a doua ediţie a festivalului va aduce un omagiu actriţei Rona Hartner – promotoare a culturii rome nu doar în spaţiul cinematografic, ci şi în cel muzical – membru fondator al festivalului.

RROMA Film Festival, pe parcursul celor trei zile

Pe o perioadă de trei zile, publicul va beneficia de proiecţii de film aflate în competiţie, inspirate din cultura romilor, dar şi de creaţii cinematografice de lungmetraj consacrate, care şi-au câştigat faima pe plan naţional şi internaţional.

Cinefilii vor avea ocazia de a se întâlni cu personalităţi din domeniul cinematografiei şi muzicii ce au în prim plan artişti romi. Alături de filme, participanţii la festival se vor bucura de lansări speciale de carte, dansuri tradiţionale, întâlniri cu artiştii şi workshopuri.

Citește și: Ce poți face dacă dai de eroarea de tipul „ecran albastru”

Evenimentele vor avea loc la Cinema Modern din Braşov, la Cetatea Braşovului, la Centrul Cultural al Comunei Augustin şi în Parcul Primăriei din Augustin.

Festivalul este organizat de Asociaţia CRN şi este susţinut de Consiliul Judeţean Braşov, Primăria Municipiului Braşov, Primăria Comunei Augustin şi Centrul Cultural Reduta.

Citește și: Cerere record de aparate de aer condiționat. Clienții așteaptă și o lună pentru instalarea lor | Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...

Expoziția „Surréalisme”. Mesajul transmis de ambasadorul României la Paris

Expoziția „Surréalisme” de la Centrul Pompidou din Paris. Mesajul...

International Opera Awards – soprana Adela Zaharia a fost nominalizată la premiul „Best Female Singer”

După nominalizarea din 2020, „Young Singer”, Adela Zaharia primește...