miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterRumoare în Poliția Iași: puține vaccinări, pe fondul unui scandal cu angajări...

Rumoare în Poliția Iași: puține vaccinări, pe fondul unui scandal cu angajări suspecte

Foarte puţine cadre din Ministerul Afacerilor Interne s-au imunizat. Sunt voci din sistem care reclamă faptul că la conducerea Centrului Medical Judeţean al MAI a fost numită dr. Anca Bursuc, un medic tânăr, care are doar grad de subinspector. „Este ca şi cum ai pune poliţistul cu cel mai mic grad în funcţia de şef al unei secţii de poliţie. Este uimitor“, ne-a spus un poliţist. Un sindicalist ne-a declarat că astfel „este lesne de înţeles haosul creat“.

Centrul medical din Iaşi al Ministerului Afacerilor Interne stă pe un butoi cu pulbere. Instituţia care are în grijă sănătatea poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor ieşeni este blamată din interior în privinţa conducerii şi a celor care lucrează aici. De exemplu, sindicatul poliţiştilor reclamă faptul că, în plină pandemie, la conducerea instituţiei a fost numit un medic tânăr, pediatru, care nu ar face faţă situaţiei vaccinărilor. Alţi doi medici sunt vizaţi cu privire la faptul că „vin la serviciu“ doar două ore pe zi. Mulţi poliţişti reclamă faptul că vaccinarea la Iaşi merge foarte încet, în raport cu alte judeţe din România. Totuşi, o mare parte a poliţiştilor şi jandarmilor nu vor să se vaccineze. În schimb, pompierii sunt cei mai încrezători în vaccinul anticovid, ritmul imunizării în rândurile acestora fiind cel mai ridicat.

Şirul nemulţumirilor cu privire la Centrul Medical Judeţean al MAI Iaşi s-a adunat în decursul mai multor ani de zile. De exemplu, când şef aici era Gabriela Stoleru angajaţii MAI din Iaşi îi reproşau acesteia pe la colţuri că nu „prea dădea pe la serviciu“, existând suspiciunea că lucra şi la un cabinet privat. Medicul a fost îndepărtat însă din funcţia de şef al Centrului, acum având în grijă de secţiunea de jandarmi. Din auzite, nici jandarmii nu ar fi prea încântaţi de ea deoarece şi aici are un program foarte scurt de lucru.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE