Rusia a crescut prețul gazelor pentru propria populație | Aktual24

Data:

spot_img

Rusia a crescut prețul gazelor pentru propria populație din cauza pierderii pieței UE. Astfel, Gazprom a pierdut aproape 7 miliarde de dolari în anul precedent.

Rusia a fost nevoită să majoreze prețul gazelor pentru propriii cetățeni în lipsa exporturilor către Uniunea Europeană, după începerea războiului împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al serviciului secret al Ministerului Apărării al Marii Britanii, relatează Ukrinform.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Rusia a crescut prețurile gazelor pe piața internă cu 11,2%

„De la 1 iulie 2024, Rusia a crescut prețurile gazelor pe piața internă cu 11,2%. Această creștere este menită să crească veniturile din vânzări pe piața internă a Rusiei ca răspuns la pierderea exporturilor de gaze naturale către Europa.

Aceasta a fost o consecință a sancțiunilor împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei, precum și a reducerii deliberate de către Rusia a livrărilor de gaze către Europa ca răspuns.

Citește și: Primarul din Rovinari, parte a rețelei „Coldea – Dumbravă”, îngropat în datorii și beneficiar de donații suspecte de 850.000 de lei

În 2023, pierderea anuală netă a Gazprom a fost de aproximativ 629 de miliarde de ruble (6,9 miliarde USD), cea mai mare pierdere anuală din ultimii 25 de ani”, se arată în comunicat.

Ministerul britanic al Apărării a adăugat că Gazprom, una dintre companiile energetice de stat din Rusia, este considerată un monopol pe piața internă de aprovizionare cu gaze și, prin urmare, creșterile de prețuri sunt reglementate de guvernul rus.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related