Rusia continuă măcelărirea civililor și în Siria

Data:

Avioanele rusești au bombardat duminică tabere din apropierea orașului Idlib din nord-vestul Siriei, ucigând cel puțin nouă civili, într-o reluare a atacurilor asupra ultimului bastion al opoziției, au declarat martori și salvatori citați de Reuters.

Avioane de luptă care zburau la mare altitudine, ajutate de artileria armatei siriene, au aruncat, de asemenea, bombe asupra pădurilor din apropierea taberelor improvizate la vest de Idlib, au declarat martori de la fața locului.

Până acum nu există nicio declarație privind atacul din partea Rusiei sau aliațiilor săi din armata siriană, care au afirmat în trecut că vizează ascunzătorile grupurilor de insurgenți și au negat că ar fi atacat civili.

Serviciul de apărare civilă al opoziției a declarat că trei copii și o femeie se numără printre cei uciși în loviturile asupra taberelor aglomerate, unde peste 70 de persoane au fost rănite și transportate de urgență la spitale de campanie. „Aici nu există baze militare, depozite sau barăci ale rebelilor. Doar civili”, a declarat Seraj Ibrahim, un salvator din cadrul așa-numitelor Căști Albe, susținute de Occident, când a fost contactat telefonic.

Citește și: Armata de troli a Kremlinului lovește în Ungaria prietenului Orban. Și în România

Peste 4 milioane de persoane trăiesc în nord-vestul dens populat și controlat de opoziție, de-a lungul graniței cu Turcia. Cei mai mulți dintre ei au fost împinși acolo de campaniile succesive conduse de Rusia, care au recâștigat teritoriile capturate de rebeli.

Luna trecută, avioanele rusești au lovit zone aflate sub controlul grupării jihadiste Hyat Tahrir al Sham după o serie de lupte între forțele rebele rivale din nord-vest, în cadrul unor noi lovituri care au spulberat o relativă acalmie care dura de la începutul acestui an.

Regiunea a fost lovită de bombardamente sporadice dinspre avanposturile armatei siriene împotriva liniilor de front. Rebelii au bombardat și ei din zonele aflate sub controlul lor, titrează Hotnews.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Programul „Primul student din familie” lansat de MIPE și Ministerul Educației are un buget de 50 milioane de euro

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management...

Energie electrică din bălegar. Proiectul care va alimenta cu energie 4.500 de apartamente din Paşcani

Energie electrică din bălegar. Fmilia lui Dumitru Pantazi, fostul...

Cipurile pentru computer produse în Rusia sunt defecte din fabricație pe jumătate | Aktual24

Cipurile pentru computer produse în Rusia de cel mai...