Rusia nu mai deține controlul deplin asupra nici uneia dintre cele patru provincii ucrainene „anexate”

Data:

Rusia nu mai deține controlul deplin asupra nici uneia dintre cele patru provincii ucrainene pe care susține că le-a anexat săptămâna trecută, după ce trupele ucrainene ar fi avansat zeci de kilometri în provincia Herson, în sudul țării, și ar fi făcut noi progrese în est, potrivit The Guardian.

Armata rusă a recunoscut că forțele Kievului au pătruns în regiunea Herson. Aceasta a declarat că armata ucraineană și „unitățile sale superioare de tancuri” au reușit să „pătrundă în adâncurile apărării noastre” în jurul satelor Zoltaya Balka și Alexsandrovka.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că trupele rusești au ocupat ceea ce el a numit o „linie defensivă pregătită în prealabil”. Acestea au continuat să „provoace pagube masive prin foc” asupra forțelor ucrainene, a afirmat el.

Citește și: Minima moralia: (măcar) fără abuzatori de copii aleși în funcții publice!

Comentariile sale sunt o recunoaștere a faptului că ofensiva din sudul Ucrainei se derulează în ritm rapid, la două luni de la începutul ei. Brigăzile ucrainene par să fi realizat cel mai mare avans în regiune de la începutul războiului, străpungând linia frontului și avansând rapid de-a lungul râului Nipru.

Kievul nu a oferit nicio confirmare oficială. Surse rusești au recunoscut că ofensiva tancurilor ucrainene s-a deplasat de-a lungul malului vestic al râului, recucerind o serie de sate pe parcurs și amenințând liniile de aprovizionare pentru mii de soldați ruși izolați. (G4 MEDIA)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Urmăriți internaționali, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...

Sprijin pentru transformarea digitală a ONG-urilor | Săptămâna Online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator...

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea | Bihoreanul

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la...

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba Iulia. Când va fi deschisă | Alba24.ro

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba...