Rusia: Peste 2.000 de persoane arestate, între care și soția Alexei Navalnîi

Data:

Activiștii pentru drepturile civile afirmă că peste 2.000 de persoane ar fi fost arestate în timpul manifestațiilor în favoarea eliberării opozantului rus Alexei Navalnîi.

Arestări au fost făcute și la Sankt Petersburg, unde forțele de ordine ar fi încătușat 300 de demonstranți. Reporteri ai agenției de presă germane DPA au relatat că în Piața Pușkin din capitala Rusiei, bărbați în uniforme urcau manifestanți în dube și plecau cu ei de la locul protestelor. 

Din grupul persoanelor arestate face parte și soția lui Alexei Navalnîi, un critic aspru al Kremlinului. ”Vă rog să scuzați calitatea slabă a imaginii”, a scris Iulia Navalnîia sub o fotografie publicată pe Instagram. Imaginea o înfățișează pe soția opozantului rus într-o dubă a poliției. Arestată a fost și o colaboratoare de încredere a lui Alexei Navalnîi. 

Potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului, printre miile de protestatari de la Moscova s-au aflat numeroși tineri și oameni din clasa de mijloc. Spre deosebire de mitingurile neautorizate din trecut, multe zone din Piața Pușkin nu au fost închise. Activiștii afirmă însă că legăturile la Internet ar fi fost bruiate. 

Sâmbătă, susținătorii lui Navalîi au chemat oamenii la proteste în peste 90 de orașe rusești, cerând eliberarea activistului de opoziție, care luni a fost condamnat la 30 de zile de închisoare în urma unei controversate proceduri judiciare. Navalîi este acuzat că nu ar fi respectat dispoziții legale în cadrul procedurilor penale anterioare, în timp ce se recupera în Germania, în urma unei tentative de otrăvire a sa. 

Alexei Navalnîi (44 de ani), precum și echipa din jurul acestuia consideră că acțiunile justiției ruse sunt motivate politic. 

Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...