Rusia revine la tacticile din timpul Războiului Rece. Rețeaua de spioni din Mexic | The Epoch Times

Data:

spot_img

Rusia revine la tacticile din timpul Războiului Rece. Serviciile de informaţii ruse îşi consolidează prezenţa în Mexic pentru operaţiuni de spionaj care vizează Statele Unite, potrivit unor oficiali americani şi foşti ofiţeri de informaţii, potrivit NBC News.

Rusia a adăugat zeci de persoane la personalul ambasadei sale din Mexico City în ultimii ani, chiar dacă Moscova are doar legături comerciale limitate cu ţara. Oficialii americani spun că această tendinţă este îngrijorătoare şi cred că extinderea are drept scop consolidarea operaţiunilor de informaţii ale Kremlinului care vizează SUA, precum şi eforturile sale de propagandă menite să submineze Washingtonul şi Ucraina.

Administraţia Biden a abordat această problemă cu guvernul mexican, a declarat un oficial american pentru sursa citată.

Rusia și-a intensificat activitatea în Mexic

„Rusia a investit cu adevărat în Mexic în ceea ce priveşte încercarea de a-şi extinde prezenţa”, a declarat oficialul. Ambasada Mexicului şi Ambasada Rusiei nu au răspuns la o cerere de comentarii.

Directorul CIA, William Burns, a declarat la începutul acestei luni că agenţia sa şi guvernul SUA sunt „foarte atenţi” la extinderea amprentei Rusiei în Mexic, despre care a spus că este parţial rezultatul expulzării spionilor ruşi din capitalele străine după invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina.

Citește și: Statele Unite impun sancțiuni împotriva RT și afiliaților săi pentru implicarea în operațiuni de destabilizare și influențare a alegerilor, inclusiv în Republica Moldova

„O parte din acest lucru este o consecinţă a faptului că atât de mulţi ofiţeri de informaţii ruşi au fost daţi afară din Europa. […] Aşa că ei caută locuri în care să meargă şi în care să poată opera. Dar suntem foarte concentraţi asupra acestui aspect”, a declarat Burns la Londra în această lună, când a fost întrebat despre suspiciunile de spionaj rusesc din Mexic.

Acţiunile Rusiei în Mexic reflectă o poziţie mai agresivă a serviciilor sale de informaţii pe mai multe fronturi, Kremlinul încercând să reducă la tăcere criticii din străinătate, să submineze sprijinul pentru Ucraina şi să slăbească democraţiile occidentale, au declarat foşti oficiali ai serviciilor de informaţii.

Continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / mediosaudiovisuales)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related