Rusia a început producția în masă a temutei bombe cu o tonă de explozibil | Aktual24

Data:

spot_img

Rusia a început producția în masă a temutei bombe cu o tonă de explozibi, cunoscută sub numele de FAB-1500-M54.

Aceste bombe, care cântăresc o ton și jumătate (din care aproape o tonă îl reprezintă miezul explozibil) sunt folosite din ce în ce mai des în Ucraina, în special asupra țintelor civile.

Recent, o FAB-1500-M54 a fost lansată asupra unei clădiri cu mai multe etaje din orașul Krasnogorovka, în apropiere de Donețk.

Propagandiștii ruși au filmat explozia FAB-1500 din două unghiuri diferite. Una dintre înregistrări arată cum bomba este lansată asupra unui cartier rezidențial, cade și explodează, declanșând o minge de foc înaltă de 20 de etaje.

Țeful Forțelor Aeriene ucrainene, Mikola Olesciuk, a avertizat încă din noiembrie 2023 că Rusia dădea semne de „pregătiri pentru desfășurarea în masă a FAB-1500”.

Citește și România și statele din regiune colaborează cu Rusia la Marea Neagră. De ce nu este exclusă Federația Rusă din OCEMN

Rusia a început producția în masă a temutei FAB-1500

În luna februarie a aceluiași an, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat fabrica unde sunt produse aceste bombe.

Propaganda rusă de la acea vreme spunea că acestea erau în producție încă de la începutul războiului. FAB-1500-M54 este o dezvoltare ulterioară a bombei KAB-1500, care a fost dezvoltată în Uniunea Sovietică în anii 1970 și utilizată începând cu anii 1980, în Afganistan și ulterior Siria.

O bombă de avion cu FAB-1500-M54 are o rază de alunecare de până la 60 km; se crede că poate fi echipată cu un motor cu reacție cu impulsuri, care crește raza de planare a bombei la 150 km. Bomba de avion FAB-155-M54 are o masă de 1550 kg, masa focosului este de 675,6 kg.

Când este folosită, o bombă aeriană lasă în urmă un crater de până la 15 metri în diametru, iar raza sa de distrugere prin fragmente și unde de șoc este de aproximativ 500 de metri.

Mai multe detalii în Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Weaponsystems

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Saab revoluționează lupta aeriană cu un ecosistem sincronizat de avioane și drone | Aktual24

Saab a prezentat un concept revoluționar pentru un avion...

O mașină a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din Magdeburg: peste 60 de răniți

O mașină a intrat în mulțime la târgul de...

Formațiunea AfD vrea Germania afară din UE | Deutsche Welle

Formațiunea AfD vrea Germania afară din UE. AfD a...

Arheologii susțin că au descoperit misterul Stonehenge | Aktual24

Arheologii susțin că au descoperit misterul Stonehenge. Structura a...