Rusia și-a doborât singură o dronă în Donețk | Aktual24

Data:

spot_img

Rusia pierde o dronă stealth S-70 Okhotnik, doborâtă de un avion de vânătoare rusesc în Donețk. Incidentul a fost confirmat prin dovezi video și foto care circulă pe rețelele sociale.

Canalul rusesc Telegram Voennyi Osvedomitel [Military Informer], citat de Bulgarian Military, susține că „deteriorarea probabilă a dronei” a determinat forțele aeriene ruse să tragă intenționat asupra acesteia. Imaginile arată distrugeri grave, cu o clădire complet demolată și solul pârjolit. Este vizibilă steaua roșie de pe aripa dronei, înconjurată de oameni, inclusiv personal militar și reporteri. Surse ucrainene indică faptul că drona a fost doborâtă într-o regiune controlată de forțele ucrainene.

Citește și: CCR a transmis oficial că a invalidat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Ministerul Apărării al Federației Ruse păstrează tăcerea cu privire la acest incident. Singura sa declarație se referă la doborârea a două drone ucrainene deasupra regiunii Belgorod la orele 11:00 și 11:40, ora Moscovei, iar o a treia drona ucraineană ar fi fost doborâtă în jurul orei 11:40.

S-70 Okhotnik, dezvoltat de firma rusă Sukhoi, dispune de caracteristici tehnice impresionante care o poziționează ca un atu important în aviația militară rusă contemporană. După cum susțin producătorii ruși, Okhotnik măsoară aproximativ 14 metri în lungime și are o anvergură a aripilor de aproape 19 metri, ceea ce îl plasează printre cele mai mari vehicule aeriene fără pilot la nivel mondial.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Hanul Roșu din Centrul Vechi al Capitalei va fi restaurat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Turcia ar putea deveni un partener economic cheie pentru UE, dacă își îmbunătățește statul de drept

Turcia poate deveni un partener economic esențial pentru Uniunea...

O angajată a unui aeroport german, acuzată de spionaj militar în favoarea Chinei

Un cetățean chinez este acuzat că a întreprins activități...

Germania vrea să voteze împotriva majorării tarifelor UE pentru mașinile electrice din China | Aktual24

Germania intenționează să voteze împotriva majorării tarifelor vamale ale...