Rusia vrea să construiască stațiuni turistice de lux în orașele devastate din sudul Ucrainei | Aktual24

Data:

Rusia plănuiește să construiască cel puțin 12 stațiuni turistice de lux în sudul Ucrainei ocupate până în 2040, potrivit unui ziar rusesc care citează oficiali de la Kremlin și documente oficiale, informează iNews.

Masterplanul publicat de Komsomolskaia Pravda arată o hartă detaliată și un proiect pentru o „Mecca a stațiunilor” în ceea ce sunt acum orașe devastate și zone de război active.

Moscova a conceput deja sloganul: „O mare de confort familial”. Acesta vizează regiunea Azov, care se întinde pe o mare parte din coasta sudică a Ucrainei, a relatat ziarul, menționând că „toate viitoarele stațiuni sunt planificate pentru vacanțele părinților cu copii”.

Citește și: Festivalul Cetăților Dacice 2024 la Ighiu pe parcursul a patru zile. Competiții, lupte și concert

„Planurile grandioase”, care includ noi drumuri importante care să lege Rusia de teritoriul ocupat, dezvoltarea de noi surse de apă și un program masiv de creștere a sturionilor pentru pescuit, ar putea necesită investiții de 2.700 de miliarde de ruble (peste 30 de miliarde de euro) până în 2030, susține ziarul.

Citește și: Perchezii într-un dosar de furt calificat. Indivizii vizați au sustras 50.000 de lei dintr-un autoturism VIDEO

Multe dintre stațiunile planificate se află în zone devastate de lupte. „Documentele de strategie” rusești prevăd noi hoteluri, zone naturale și un port de agrement pentru iahturi în orașul de coasta Mariupol. Aproximativ jumătate din oraș a fost distrus și zeci de mii de locuitori au fost uciși în primul an de război.

De asemenea, Rusia ar plănui noi construcții majore în Crimeea, pe care o ocupă din 2014, în ciuda faptului că peninsula este atacată frecvent de drone și rachete ucrainene.

Stațiunile planificate ar putea găzdui până la 16 milioane de turiști pe an.

Articolul integral, în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Discursurile instigatoare la ură” din campaniile electorale, motiv de îngrijorare pentru reprezentantul Organizației Națiunilor Unite

„Discursurile instigatoare la ură” din campaniile electorale îl îngrijorează...

Săptămâna de lucru de 6 zile introdusă în Grecia

Săptămâna de lucru de 6 zile introdusă în Grecia....

Cerere tot mai mare pentru buncăre și camere de panică în Germania | Aktual24

Cerere tot mai mare pentru buncăre și camere de...