Rusia vrea să creeze un haos global. Acțiuni de sabotaj, incendiere și asasinare | Universul.net

Data:

spot_img

Rusia vrea să creeze un haos global. Războiul Rusiei în Ucraina a fost însoțit de o intensificare a agresiunii, subversiunii și amestecului în alte părți. În special, a crescut dramatic numărul sabotajelor rusești în Europa. „Nivelul de risc s-a schimbat”, a afirmat, în septembrie, vice-amiralul Nils Andreas Stensones, șeful Serviciului de Informații din Norvegia. „Vedem acte de sabotaj care au loc acum în Europa”. Sir Richard Moore, șeful MI6, agenția britanică de informații externe, a fost mai direct: „Sincer, serviciile de informații rusești au cam scăpat de sub control”.

Mercenarii Kremlinului au eliminat rivalii occidentali din mai multe state africane. Hackerii săi, afirmă serviciile de securitate poloneze, au încercat să paralizeze țara în domeniile politic, militar și economic. Propagandiștii săi au răspândit dezinformare în întreaga lume. Forțele sale armate vor să plaseze o armă nucleară pe orbită. Politica externă rusă a fost de mult timp implicată în haos. Acum pare să nu urmărească altceva.

Citește și: Analiză West Point. Statele Unite nu sunt pregătite să contracareze simultan două operațiuni militare de combatere la scară largă

Să începem cu vara sabotajului. În aprilie, Germania a arestat doi cetățeni germano-ruși, sub suspiciunea de complot pentru comiterea de atacuri asupra facilităților militare americane și altor ținte, în numele GRU. În aceeași lună, Polonia a arestat un bărbat care pregătea transmiterea de informații către GRU despre aeroportul Rzeszow, un nod pentru armele destinate Ucrainei, iar Marea Britanie a acuzat mai mulți bărbați în cazul incendierii unei firme de logistică deținută de ucraineni în Londra. Bărbații au fost acuzați că au ajutat Grupul Wagner, o formațiune de mercenari aflată acum sub controlul GRU. În iunie, Franța a arestat un cetățean ruso-ucrainean care a fost rănit după ce a încercat să fabrice o bombă în camera sa de hotel din Paris.

Continuarea, în Universul.net

Citește și: Acuzații de spionaj și poliție politică față de angajații IPJ Neamț

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related