Rusia vrea să transforme submarinele nucleare pentru a exporta gaze în Asia | Aktual24

Data:

spot_img

Rusia vrea să transforme submarinele nucleare pentru a exporta gaz natural lichefiat (GNL) din Arctica în Asia, relatează Der Spiegel.

Acest lucru ar trebui să reducă aproape la jumătate timpul de transport pe ruta maritimă de nord, a spus Mihail Kovalciuk, un apropiat al președintelui Vladimir Putin și director al Institutului Kurceatov, principala unitate de cercetare nucleară din Rusia. El a prezentat proiectul submarinului săptămâna trecută la o conferință din industrie din Sankt Petersburg.

Rusia folosește deja spărgătoare de gheață cu propulsie nucleară pentru a deschide calea unor astfel de transporturi prin Ruta Mării Nordului, care trece de-a lungul coastei arctice a Rusiei de la Murmansk în vest până la strâmtoarea Bering în est. Moscova vede aceasta rută că o alternativă mai rapidă la Canalul Suez. Cu toate acestea, Rusia suferă de o lipsă de nave capabile să navigheze prin gheața groasă a Arcticului.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: SURSE Ciolacu a vrut-o pe „independenta” Laura Vicol pe listele de la Bacău. După un scandal uriaș, propunerea a picat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related