S-a decis începerea procesului împotriva lui Cosmin Andrei, primarul din Botoșani | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

S-a decis începerea procesului împotriva lui Cosmin Andrei, primarul din Botoșani. Acesta se află în centrul unui dosar penal complex care ar putea să îi aducă probleme majore.

După ce au constatat că rechizitoriul a fost întocmit corect și că probele au fost administrate conform legii, magistrații Tribunalului Botoșani au decis că procesul împotriva edilului poate începe.

Totuși, debutul procesului ar putea întârzia, întrucât avocatul primarului a contestat mai multe probe, iar dosarul ar putea ajunge la Curtea de Apel Suceava pentru continuarea dezbaterilor. Deși hotărârea din Camera preliminară a fost adoptată în 18 iulie, decizia a fost redactată la finele săptămânii trecute, pe 5 septembrie.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Avocații primarului susțin că rechizitoriul este incomplet și nu respectă normele legale

Avocații lui Cosmin Andrei aduc acuzații grave cu privire la modul în care a fost întocmit rechizitoriul. Ei susțin că documentul este incomplet și nu respectă normele legale, afirmând că lipsesc detalii esențiale despre faptele de care este acuzat edilul.

Mai mult, aceștia argumentează că nu s-a făcut o descriere clară și detaliată a faptelor, așa cum prevede Codul de Procedură Penală și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Citește și: Un ciclist român traversează Europa pe bicicletă pentru a susține educația STEAM din România. El va parcurge 2462 de km, traversând 10 țări în 17 zile

Apărarea a cerut ca dosarul să fie retrimis procurorilor pentru corectarea acestor deficiențe. Un alt punct sensibil ridicat de apărare se referă la modul în care a fost derulată urmărirea penală.

Deși procurorii ar fi avut dovezi clare încă din ianuarie 2024, aceștia au întârziat începerea formală a urmăririi penale, strângând în continuare probe fără a-i oferi primarului posibilitatea de a se apăra. Avocații consideră că toate probele colectate în acest interval sunt nule, iar dreptul la apărare al primarului a fost grav încălcat.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related