luni, 29 noiembrie 2021
AcasăNewsletterS-a votat! Zeci de posturi dispar din organigrama CJ Bihor. Contre şi...

S-a votat! Zeci de posturi dispar din organigrama CJ Bihor. Contre şi acuze între Ilie Bolojan şi opoziţia PSD-UDMR

Organigrama Consiliului Judeţean Bihor va fi redusă la puţin peste jumătate din cea existentă în acest moment, au decis, joi, consilierii judeţeni ai PNL – majoritari – în prima şedinţă ordinară din acest mandat, în care instituţia este condusă de Ilie Bolojan.

Consilierii PSD şi UDMR au votat împotrivă şi au militat pentru amânarea şi „evaluarea” mai detaliată şi mai blândă a restructurării aparatului propriu al instituţiei. Ioan Mang a fost cel mai vocal şi l-a acuzat pe Ilie Bolojan că, printr-o asemenea decizie, „vrea să-şi facă imaginea că e omul care dă cu barda”. 

Mang: „Sunt înlocuiţi oamenii lui Popa cu cei ai lui Bolojan”

Potrivit proiectului publicat pe site-ul instituţiei şi votat în plen, noua organigramă va avea 97 de posturi, din care 8 „temporar vacante, titularii având raportul de serviciu suspendat”, un asemenea post fiind „rezervat”, de pildă, pentru senatorul Cseke Attila, care înainte de a deveni parlamentar a fost jurist la CJ. În formula anterioară, erau 194 de posturi în organigramă, din care 174 erau efectiv ocupate. 

Iniţiativa preşedintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, a stârnit pasiuni, reprezentanţii opoziţiei PSD şi UDMR punând sub semnul întrebării legalitatea demersului, dar şi acurateţea cu care s-a decis care posturi să fie desfiinţate. 

Borsi Loránt, liderul de grup al UDMR, a întrebat pe ce criterii s-a decis restructurarea, dar și cum se aliniază propunerea lui Bolojan cu declaraţiile premierului liberal Ludovic Orban, care a spus „apărăm locurile de muncă, nu le desfiinţăm”.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE