joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterS-au făcut primele autopsii la morții cu COVID-19. Ce au găsit legiștii

S-au făcut primele autopsii la morții cu COVID-19. Ce au găsit legiștii

Foarte puţine dintre decesele puse pe seama Covid au fost examinate de medicii legişti la Botoşani, pentru că există o legislaţie foarte clară şi strictă în acest sens. De asemenea, specialiştii în domeniu oferă şi o serie de argumente în favoarea neefectuării acestor autopsii.

De multe ori, contrariaţi de evoluţia extrem de nefavorabilă a pacientului, care moare chiar şi la câteva ore după ce a fost dus la Reanimare, membrii familiilor cer efectuarea unei autopsii, care să stabilească cu exactitate cauza decesului.

Un astfel de caz a fost la mijlocul lunii septembrie, când un bărbat de 37 de ani a decedat în spital din cauza unei rupturi de splină, după ce a fost bătut. La testare, acesta a fost depistat şi cu coronavirus, iar poliţiştii au solicitat efectuarea unei autopsii care să stabilească cauza decesului.

De asemenea, miercuri, cadrele medicale au efectuat o altă autopsie la o persoană decedată din cauza Covid-19. Este vorba despre medicul de familie în vârstă de 46 de ani care şi-a pierdut viaţa în noaptea de duminică spre luni. Femeia a fost confirmată post mortem cu Covid, iar autopsia a scos la iveală faptul că la nivelul plămânilor era o condensare masivă, specifică infecţiei cu SARS-CoV-2.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE