Au fost protejați frații Tate de instanțele din România?

Data:

spot_img

Frații Tate și-au continuat în ultimul timp ieșirile, spectacolele și jocurile cu intimidarea victimelor. O analiză de Sabina Fati.

Cei doi americano-britanici sunt cercetați de procurorii anti-mafia din România că au traficat 34 de femei, că au constituit un grup infracțional, pentru instigare la violențe, pentru exploatarea sexuală a femeilor pe care le-au violat și lipsit de libertate, pentru sechestrare de persoane.

Nu e întâmplător că Frații Tate au folosit România pentru a-și exersa spectacolele misogine, pentru a-și sechestra și recruta lucrătoare sexuale pentru afacerea lor cu video chat, pe care să le violeze și să le bată, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor. În fond, România este de ani de zile pe primul loc din Uniunea Europeană cu cele mai multe victime ale traficului de persoane. Potrivit Comisiei Europene, din 7.000 de femei exploatate anual în UE, circa 3.000 sunt din România. La fel ca în cazul fraților Tate, adesea polițiștii închid ochii: chiar când o fată a reușit să fugă din apartamentele din Voluntari ale celor doi, polițistul local a trimis-o înapoi. Procurorii antimafia susțin, potrivit Rise Project, că în România ar fi între 3000 și 4000 de traficanți de persoane.

Citește și: Alina Cojocaru în „Dama cu camelii”, darul din visele oricărui baletoman

Tribunalul București a depășit de șase ori termenul legal în care ar fi trebuit să decidă dacă probele din dosarul celor doi frați sunt sau nu legale. Andrew (37 de ani) și Tristan (36 de ani) Tate au fost arestați preventiv prima dată în decembrie 2022. Totuși, ulterior, până pe 22 august 2024, când Andrew Tate a fost plasat în arest la domiciliu, iar fratele său Tristan sub control judiciar, instanța le ridicase restricțiile și puteau inclusiv să plece din țară. Deocamdată, însă, totul li se pare mai ușor în România, unde există nenumărate feluri de a trage de timp într-un proces. De fapt, au existat procese împotriva lor deschise și în Marea Britanie, iar Andrew Tate a fost arestat de două ori după ce două femei care lucrau pentru el au mers la poliție și au spus că au fost violate, una în 2013, alta în 2015, când lucra pentru afacerea lui de videochat. A treia a depus plângere pentru violență: a fost strânsă de gât de mai multe ori de Tate și a fost martora mai multor abuzuri fizice ale șefului asupra colegelor ei. Dosarele au fost închise patru ani mai târziu, când Andrew și Tristan se mutaseră deja în România. Aici legislația s-a îmbunătățit cumva, dar traficul și violența împotriva femeilor continuă.

Un Raport recent al Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane din România arată cum justiția, anchetatorii și autoritățile de protecție a copilului din România sunt de multe ori nu doar de partea traficanților, dar și extrem de dure cu victimele, indiferent dacă e vorba despre minore sau tinere mature. Complicitățile persistă pe fondul corupției, prejudecăților și a lipsei oricărui control.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Schema fraudării alegerilor din Moldova. Probe prezentate de Poliția moldovenească cu schema de mituire a alegătorilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Românii și nostalgia comunismului. De ce îl consideră un trecut „mai sigur și mai bun”

Marea majoritate a populației recunoaște o serie de aspecte...

Psihologul Mircea Miclea: Nemulțumirea socială, nu TikTok, a decis rezultatul alegerilor

Într-un podcast realizat de publicația locală Cluj24, profesorul universitar...

Turul 2 care n-a fost

„Anul Nou care n-a fost” („The New Year That...

SRI anunță că a dejucat o operațiune de sabotaj instrumentată de Rusia pe teritoriul României

România a fost vizată, în intervalul iulie-august 2024, de...