Campania DNA sau despre vulnerabilitățile lui Ciucă și Ciolacu

Data:

spot_img

Direcția Națională Anticorupție (DNA) nu s-a mai ocupat de parlamentari de anul trecut din decembrie, când a anunțat că senatorul liberal Florin Cîțu e urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în achiziționarea vaccinurilor în perioada pandemiei, când era prim-ministru.

Șeful DNA, Marius Voineag, nu e obsedat de peștii mari ai corupției autohtone și nu are în palmares realizări semnificative din martie 2023, de la venirea sa în fruntea procurorilor anticorupție. E adevărat, totuși, că l-a prins anul trecut în flagrant pe șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, unul dintre baronii vechii gărzi din PSD, în timp ce primea peste un milion de lei de la un om de afaceri interesat să obțină un contract din bani publici. 

Citește și: 53 milioane de euro de la buget pentru partide în primele 10 luni ale anului

În același timp, chiar procurorul șef anticorupție a fost reclamat la Agenția Națională de Integritate (ANI) că a primit la botezul copilului său 500.000 de lei.

Ofițerii de poliție ar fi montat camere și microfoane în cabinetul doctorului

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a sesizat ANI, a făcut legătura între acești bani, ceasurile scumpe pe care le poartă Voineag și clasarea unui dosar de corupție care viza doi generali SRI, suspecți că ar fi semnat în fals nişte achiziții în pandemie care nu intraseră în patrimoniul Serviciului Român de Informaţii.

Fostul ministru liberal al Sănătății, Nelu Tătaru, chirurg la spitalul din Huși, a fost acuzat că ar fi primit mită de la mai mulți pacienți. Potrivit procurorilor, la dosar ar exista imagini video cu Nelu Tătaru în timp ce lua mită bani, găini și ouă de la pacienți. Fostul ministru neagă că ar fi condiționat actul medical și spune că procurorii nu au probe serioase împotriva lui.

Citește și: Băluță reface planșeul Unirii fără autorizație, Nicușor Dan dărâmă gardurile montate noaptea trecută

Procurorii l-au monitorizat pe Tătaru între 3 aprilie și 12 iulie, iar pentru a avea toate dovezile pe masă au lucrat împreună cu ofițerii de poliție de la Direcția Generală Anticorupție, care ar fi montat camere și microfoane în cabinetul doctorului. Cabinetul de la spitalul din Huși a fost sigilat de procurori, care așteaptă să i se ridice imunitatea deputatului-medic Tătaru pentru percheziție. 

Continuarea în Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

RONALD ȘI DONALD

Un rol important în configurarea imaginii lui Donald Trump...

Președintele-tătuc și incultura politică | Deutsche Welle

Ce poate și ce nu poate să facă președintele...

Ping-pong cu Bolojan | Revista 22

Campania electorală capătă pe zi ce trece aspecte grotești,...

„Spionul” prezidențiabil și tăcerea SRI

George Simion a avut de-a face cu agenți ai...