duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterSaga condamnaţilor celebri fugiţi în Italia. Un europarlamentar duce discuţia în plan...

Saga condamnaţilor celebri fugiţi în Italia. Un europarlamentar duce discuţia în plan european

Europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe anunţă demersuri la nivel european pentru stoparea unui fenomen care i-a indignat în ultima vreme pe români.

Mai exact, în condiţiile în care condamnaţi celebri îşi descoperă brusc o iubire de nestăvilit pentru sudul Italiei şi cer să ispăşească pedepsele acolo, Vlad Gheorghe anunţă că se va adresa atât statului italian cât şi Eurojustului (agenţie a Uniunii Europene ce se ocupă de cooperarea judiciară în materie penală între agenţiile statelor membre) pentru a afla cauzele acestui fenomen.

Concret, Vlad Gheorghe anunţă că se va adresa Eurojustului şi statului italian pentru a afla care sunt motivele pentru care se refuză extrădările. Mai mult, în condiţiile în care Italia şi-a schimbat recent legislaţia ce le permitea condamnaţilor din alte ţări UE să îşi ispăşească pedeapsa la ei în cazul în care aveau rezidenţă aici (noile modificări legislative nu au intrat încă în vigoare), europarlamentarul vrea să se informeze dacă există alte ţări UE care ar putea deveni loc de refugiu pentru condamnaţii noştri.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE