Salarii mărite la Primăria Iași. Curtea de Conturi va decide dacă au fost îndeplinite condițiile legale | Ziarul de Iași

Data:

Salarii mărite la Primăria Iași. Curtea de Conturi va decide dacă au fost îndeplinite condițiile legale.

Curtea de Conturi va avea de furcă în următoarea misiune de control la Primăria Iași. Printre altele, inspectorii vor trebui să stabilească dacă au fost îndeplinite toate condițiile legale pentru ca angajații să încaseze, timp de trei luni, o majorare salarială de până la 10%.

Angajații municipalității au încasat lefuri mărite începând cu 1 martie 2024, cu trei luni înainte de alegerile locale.

Problema este că dispozițiile prin care majorarea a fost stabilită individual ar fi fost semnate de primarul Mihai Chirica abia în luna iunie, la câteva zile după data alegerilor locale.

Citește și: România nu îndeplinește condițiile necesare pentru a trece la moneda euro

Juriști consultați de Ziarul de Iași au declarat că dispozițiile provoacă efecte după semnare – respectiv în urma comunicării acestor acte părților interesate, inclusiv beneficiarului.

Primarul a semnat peste 650 de dispoziții. Nu au fost publicate pe site

Pe site-ul municipalității ieșene sunt publicate, periodic, dispozițiile emise de primarul Mihai Chirica. Excepție de la regulă fac acele acte administrative cu referire la date personale.

Pe 19 iunie, pe site-ul Primăriei a apărut dispoziția nr. 1896: precedenta publicată de municipalitate era datată 6 iunie și avea nr. 1243.

Astfel, rezultă că, în intervalul 6 – 19 iunie, primarul a semnat peste 650 de dispoziții care nu au fost ulterior publicate pe site.

În mod normal, un asemenea calup de acte nu putea să facă referire decât la angajații instituției.

Ziarul de Iași a întrebat un reprezentant de comunicare al Primăriei despre aceste dispoziții, iar acesta ne-a confirmat că actele nepublicate fac referire la salariile angajaților, adăugând că ultima majorare a fost în luna martie.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

La alte întrebări suplimentare, acesta ne-a îndemnat să facem o solicitare în baza Legii 544/2001 – lucru pe care l-am făcut și așteptăm un punct de vedere de la Primărie, de săptămâna trecută, urmând să-l publicăm când instituția îl va trimite.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related