Salariile din județul Iași, mai mici decât în București și Cluj

Data:

Iaşul este pe locul şase în ţară după câştigul salarial mediu net pe lună, calculat la jumătatea acestui an, la o distanţă consistentă de Bucureşti, Cluj şi Timiş.

Astfel, în luna iunie, un bucureştean a avut un salariu cu 240 de euro mai mare decât un ieşean. Clujenii au fost remuneraţi, în medie, cu aproape 150 de euro mai mult decât ieşenii, iar timişenii cu 87 de euro mai mult. Şi salariile medii din Sibiu şi Ilfov le-au depăşit pe cele din Iaşi, însă acolo diferenţele au fost mici, de 31, respectiv 10 lei.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, numărul salariaţilor angajaţi la firmele care au sediul social în Iaşi a fost de 204.192, dar numărul contractelor de muncă active a fost mai mare – de 237.595. Diferenţa de 33.403 contracte se explică prin faptul că unele persoane sunt angajate la două sau mai multe companii.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Un actor american şi o româncă gătesc pentru oamenii afectaţi de războiul din Ucraina

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related