luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSaloanele dedicate copiilor cu arsuri din Spitalul Județean Constanța, renovate de un...

Saloanele dedicate copiilor cu arsuri din Spitalul Județean Constanța, renovate de un ONG

Asociația Dăruiește Aripi a încheiat lucrările de modernizare a saloanelor dedicate copiilor cu arsuri din cadrul secției de Chirurgie de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, spațiu care nu a  fost niciodată modernizat, de la construcția spitalului, din anul 1969.  

„Ne-am implicat în acest proiect pentru a contribui la șansele de vindecare ale copiilor cu arsuri din zona de Sud-Est a României, aceasta fiind singura secție ce deservește astfel de cazuri. Pe lângă lucrările de recondiționare în care am folosit materiale specifice de combatere a infecțiilor intraspitalicești, am dotat spațiul cu echipamente medicale, identificate împreună cu doctorii din această secție”, au transmis reprezentanții Dăruielte Aripi printr-un comunicat de presă.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 25.000 euro, jumătate din această sumă reprezentând servicii pro bono, oferite de o firmă de construcții din Constanța, care vrea să rămână anonimă.

În fiecare an, aproximativ 400 de copii sunt internați aici cu arsuri sau cu nevoie de îngrijire specifică post operatorie, în mediu aseptic. Secția de chirurgie pediatrică se confruntă cu  o criză acută de locuri disponibile pentru cazuistica curentă.

Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE