Sancțiuni din partea SUA pentru Banca Gazprom și trei televiziuni apropiate Kremlinului

Data:

Banca Gazprom, exportatorul de gaze rusesc, și trei televiziuni apropiate Kremlinului intră sub sancțiuni SUA, anunță BBC, în urma întâlnirii G7. De asemenea, Comisia de reglementare nucleară a SUA suspendă licențele exporturilor de materiale nucleare speciale către Rusia.

Totodată, americanii nu mai au voie să dea consultanță financiară sau să țină contabilitatea rușilor.

Măsurile luate împotriva executivilor Gazprombank au fost primele care au implicat brațul comercial al gigantului rus al gazelor.

Până acum, SUA și aliații săi au evitat să impună măsuri împotriva băncii exportatorului de gaze, pe fondul temerilor că acestea ar putea duce la penurii de gaze pentru clienții din UE.

Noile restricții de control al exporturilor au fost menite să afecteze în mod direct efortul de război al lui Putin, inclusiv controale asupra motoarelor industriale, motoarelor și ventilatoarelor. În tandem, UE va impune, de asemenea, controale suplimentare asupra produselor chimice care contribuie la efortul militar rusesc, a declarat oficialul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: VIDEO Bono și The Edge, mini-concert pentru Ucraina într-o staţie de metrou din Kiev

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Am visat azi noapte ca SUA era sanctionata(asa de sanchi) de toti ipocritii care taceau malc cand SUA a invadat Yugoslavia, Iraq, etc. Era vremea cand presedintii care visau urat aveau dreptul sa invadeze orice stat in numele democratiei! Dar de mos Biden ,are uita de la mana pana la gura, ce sa credem! Numai jurnalistii de azi , schimatorii moderni de pampersi pentru
    prezidentiali bolnavi, pot scrie asemenea aberatii si, cred ei, ca noi cadem pe spate cu fake news, stiri pro…,,ca contra nu mai ieste” si cam atat!
    Uzbecii IA nu inteleg ca orice ,,sanctiune” e un par in capul lor! P.S. Uzbecul,in conceptia unui tanar din anii crunti ai ,,sovietelor” si al razboiul rece promovat ,, cu caldura ” de americani, e un ins imbecil asa cum vedem acum insi bolnavi mintali in toate guvernele lumii covidate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la...