Sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorilor aduc îmbunătățiri în Sistemul de Garanție-Returnare la Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorilor aduc îmbunătățiri în Sistemul de Garanție-Returnare la Iași. După un val de reclamații și controale riguroase, magazinele din Iași au început să îmbunătățească semnificativ procesul de returnare a ambalajelor, în urma sancțiunilor aplicate de Protecția Consumatorilor.

După controalele din luna august la operatorii economici din Iași, din cauza problemelor semnalate privind Sistemul de Garanție-Returnare (SGR), situația pare că s-a îmbunătățit. Cel puțin, în supermarket-urile vizate de reclamații din partea consumatorilor. Acum, automatele sunt puse în funcțiune zilnic, se eliberează frecvent spațiul de colectare, iar refuzul preluării ambalajelor returnate de consumatori este de domeniul trecutului.

Citește și: Procesul de trafic de influență al fostului ministru Bănicioiu s-a închis după prescrierea faptelor. Un judecător a decis închisoare pentru fostul demnitar

Numărul reclamațiilor a început să scadă

Schimbări în bine se observă și la imaginea de ansamblu a aparatelor, mai curate față de lunile precedente. De altfel, și la Protecția Consumatorilor Iași se observă o scădere bruscă a numărului de reclamații, de la câteva zeci, la doar două, trei cazuri, mai izolate.

„Săptămâna trecută nu am avut reclamații pe RetuRo. Se pare că s-au rezolvat multe aspecte. A scăzut numărul reclamațiilor și acesta poate fi un semn bun!”, a răspuns pentru ZdI, directorul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași, Constantin Onofrei.

Amintim că, în vara acestui an, comisarii CJPC Iași au primit peste 20 de reclamații, în urma cărora au fost efectuate verificări în teren la mai multe supermarketuri. Astfel, potrivit Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Iași, au fost descoperite și nereguli, fiind aplicate 28 de sancțiuni, însemnând 26 de avertismente și două amenzi în cuantum de 40.000 de lei.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: German Fest. Portul popular, muzica şi gastronomia, tradiţii prezentate la Zilele Culturale ale Germanilor din Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Expoziția „Locuri și stări” a pictorului Ion Sirota, deschisă la Casa Avramide din Tulcea

Expoziția de pictură „Locuri și stări” a artistului Ion...

Cele mai bune documentare românești, prezentate la Astra Film Festival 2024 | Mesagerul de Sibiu

Cele mai bune documentare românești vor fi prezentate la...

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca, semnat vineri | Monitorul de Cluj

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca va...