joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterŞapte localuri din municipiul Iaşi luptă în instanţă pentru dreptul de a...

Şapte localuri din municipiul Iaşi luptă în instanţă pentru dreptul de a se redeschide

Reprezentanţii cafenelelor şi pizzeriilor invocă pierderile economice provocate de interdicţie şi, pe de altă parte, eficienţa îndoielnică a măsurii dispuse.

Cafenelele şi pizzeriile din oraş luptă în instanţă pentru dreptul de a se redeschide. Un număr de 7 localuri din municipiu au dat în judecată Prefectura, cerând anularea primului punct din hotărârea 89/2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta prevedea interzicerea activităţii cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, respectiv în spaţiile delimitate de cel puţin doi pereţi. Interdicţia, valabilă pentru 14 zile, a fost ulterior prelungită în mai multe rânduri.

În faţa Tribunalului, reprezentanţii celor 7 localuri au invocat pe de o parte pierderile economice provocate de interdicţie şi, pe de altă parte, eficienţa îndoielnică a măsurii dispuse.

„Nu consider necesar a face dovezi contabile, prezentând documentaţii ale societăţilor comerciale afectate pentru a proba faptul că acestea chiar suferă o pagubă iminentă. Inclusiv reprezentanţii pârâtului pot trece pe la punctele de lucru pentru a vedea restaurantele goale, fără clienţi, în prag de faliment”, a spus avocatul localurilor. Acesta a invocat şi faptul că un studiu al Universităţii Bucureşti identifică drept principala cauză pentru răspândirea virusului relaţiile intrafamiliale, „spaţiile publice închise fiind pe ultimul loc ca factor de răspândire a virsului”. În plus, cifrele de 1,5‰ sau 3‰ stabilite ca praguri cărora le este asociată o anume periculozitate sunt stabilite arbitrar. „Nu s-au prezentat suficiente argumente care să fundamenteze o măsură cu un efect atât de puternic asupra libertăţii economice. Nu s-a oferit un argument ştiinţific de specialitate din care să rezulte că acest prag este cel periculos, dincolo de care epidemia este incontrolabilă sau sistemul medical este copleşit”, a argumentat avocatul reclamanţilor.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE