Șase ambasadori se reunesc la Iași pentru a discuta planurile pentru reconstrucția Ucrainei | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Șase ambasadori se reunesc la Iași pentru a discuta planurile pentru reconstrucția Ucrainei. Alături de aceștia vor fi prezenți și mai mulți miniștri, directori de agenții guvernamentale sau de mari instituții de stat, consuli și reprezentanți ai unor mari companii din domeniile energetic, construcții, tehnologii și logistică și-au confirmat participarea la Forumul Economic Trilateral pentru Afaceri și Reconstrucție în Ucraina care va avea loc la Iași săptămâna viitoare, pe 24-25 octombrie.

Organizat de Camera de Comerț și Industrie Iași în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie ale României, Ucrainei și Republicii Moldova, evenimentul își propune să ofere cadrul în care se pot creiona viitoarele strategii prin care regiunea uitată până acum de guvernanții români, Nord-Est, împreună cu Republica Moldova și Ucraina vor putea dezvolta legături de afaceri. Iar pentru Iași va fi și momentul în care va începe să se profileze clar ca Hub strategic regional pentru România.  

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

O nouă formulă de susținere strategică

„Nu cred că a mai fost un forum în zona noastră, dacă nu chiar în România, cu șase ambasadori. De ce pun ambasadorii în prim plan? Pentru că este important această formulă de susținere strategică. Iar interesul a Olandei chiar ne-a surprins, o să avem un desant olandez aici.

Mai vin aici consulii noștri de la Odessa și de la Cernăuți, plus consulii onorifici pe care-i avem aici la Iași, din partea Franţei și Olandei”, a declarat pentru „Ziarul de Businees” Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, care spune că e posibil chiar ca numărul ambasadorilor participanți la forum să crească, în condițiile în care mai așteaptă confirmări și din partea altor ambasade invitate.

Continuarea în Ziarul de Iași

Citește și: Începe Karpatia Horse Show pe Domeniile Cantacuzino. Irina Bossy-Ghica: „Încercăm să le arătăm tuturor că, în ciuda ravagiilor comunismului, cultura, arta, esteticul și eleganța sunt în continuare prezente în această țară”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / ICiprian )

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare | Monitorul de Cluj

Spitalul Pediatric Monobloc, un pas mai aproape de realizare....

Portavocile propagandei pro-ruse | Puterea a Cincea

Portavocile propagandei pro-ruse. În plină perioadă a amenințărilor hibride...

Primăria Constanța cumpără curtea Palatului Regal din Mamaia | Info Sud-Est

Primăria Constanța cumpără curtea Palatului Regal din Mamaia. Terenul...