miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăRețeaȘase ani de închisoare pentru angajări pe bani

Șase ani de închisoare pentru angajări pe bani

La mai bine de doi ani de la arestarea pentru corupţie a directorului de la acea vreme al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, magistraţii Tribunalului l-au găsit vinovat şi au decis că merită să stea după gratii şase ani.

Un complice al acestuia, care facilita accesul şi angajarea pretendenţilor, a luat şi el patru ani cu executare, în timp ce trei dovediţi că au plătit ca să obţină locuri de muncă la APDM au scăpat cu suspendare. Toţi au atacat sentinţa, sperând la o decizie mai blândă la instanţa superioară.

Luigi Marius Ciubrei a fost reţinut în urma unui flagrant pus la cale de DNA Galaţi, la jumătatea lunii aprilie 2018.

Împotriva acestuia, pe atunci director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, veniseră mai multe sesizări privind angajări pe funcţii de mecanic şi respectiv marinar, în schimbul unor sume de bani, fapt certificat de anchetatori, după ce au „infiltrat” un ofiţer sub acoperire printre persoanele care erau dispuse să plătească pentru un post.

În urma flagrantului, care a constat în remiterea unei sume de 500 de euro, Ciubrei şi un alt complice din cadrul companiei, care intermedia şi încasa, susţin anchetatorii, comisioane de sute de euro, au fost reţinuţi şi trimişi în judecată, împreună cu trei persoane care ar fi dat mită: Daniela Mariana Sărluceanu, Mădălin Mihai Sărluceanu şi Sandu Cotav.

Anchetatorii vorbeau de un prejudiciu de circa 1.700 de euro, bani primiţi de la patru „candidaţi”, sumă nejustificat de mică în raport cu salariul unui director general al unei astfel de companii.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE