Șase moduri în care incursiunea Ucrainei poate schimba cursul războiului | Aktual24

Data:

spot_img

Șase moduri în care incursiunea Ucrainei poate schimba cursul războiului început de Rusia în urmă cu doi ani.

După cum devine din ce în ce mai clar cu fiecare zi care trece, incursiunea ucraineană în regiunea rusă Kursk, care a început la 6 august, nu este un incident minor.

Operațiunea neașteptată a Kievului pe teritoriul Rusiei ar putea schimba fundamental cursul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Atacul Ucrainei reprezintă o evoluție nouă în cel puțin șase moduri, scrie Andreas Umland, analist la Centrul pentru Studii Est-Europene din Stockholm al Institutului Suedez de Afaceri Internaționale.

Este o operațiune militară majoră

În primul rând, incursiunea ucraineană de la Kursk este o ofensivă militară la scară largă desfășurată de armata oficială a Ucrainei, spre deosebire de raidurile anterioare ale infanteriei pe teritoriul rus, care au fost efectuate de unități mai mici, semi-regulare, precum Legiunea Rusiei Libere și Corpul Voluntarilor Ruși, formate din cetățeni ruși care luptă pentru Ucraina.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Această distincție este semnificativă atât din punct de vedere practic, cât și simbolic. Spre deosebire de incursiunile limitate ale luptătorilor ruși pro-ucraineni, această ofensivă este o operațiune militară ucraineană majoră care implică un număr mare de personal și o gamă largă de arme.

Deși și raidurile anterioare au fost stânjenitoare pentru Moscova, acestea au fost relativ minore, efectuate de unități paramilitare cu armament limitat.

Acum, armata ucraineană obișnuită reflectă, în multe privințe, ceea ce a făcut armata rusă în Ucraina începând din 2014. În al doilea rând, primele zile ale incursiunii ucrainene în Rusia au fost un succes neașteptat pentru Kiev.

Citește și: De ce evită unii procurori să confiște camioanele care transportă lemn ilegal

Rapoartele indică faptul că forțele ucrainene au ocupat aproximativ 1.000 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc de importanța strategică, suferind în același timp pierderi moderate de soldați și echipamente. De asemenea, armata ucraineană ar controla 74 de așezări, inclusiv centrul administrativ Sudja.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ metaliza01)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sat de vânzare în Italia la prețul de un milion de euro | Aktual24

Un întreg sat a fost scos la vânzare în...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Vibrația misterioasă care a zguduit planeta timp de nouă zile | Aktual24

Topirea unui ghețar a declanșat, în septembrie anul trecut,...