Șase noi substanţe pe lista drogurilor de mare risc

Data:

spot_img

Șase noi substanţe pe lista drogurilor de mare risc, potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat că proiectul va fi transmis Parlamentului, cu solicitarea a de a fi analizat şi votat în procedură de urgenţă, având în vedere „preocuparea comună a Executivului şi Parlamentului de a preveni şi combate” consumul şi traficul de droguri.

„Un proiect de lege important pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri a fost aprobat astăzi de Guvern, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne.

Concret, se introduc pe lista drogurilor de mare risc şase noi substanţe psihoactive care au fost puse sub control la nivel internaţional în cadrul unei recente sesiuni a Comisiei Naţiunilor Unite privind Stupefiantele.

În acest fel se realizează armonizarea legislaţiei naţionale cu legislaţia internaţională, în scopul protejării sănătăţii şi reducerii riscurilor de îmbolnăviri sau decese cauzate de consumul de droguri”, a declarat Mihai Constantin.

Citește și: Șefa Curții de Apel București a reclamat o judecătoare la Inspecția Judiciară, apoi a câștigat disputa

Șase noi substanţe pe lista drogurilor de mare risc

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că este vorba despre drogurile de mare risc: 2-methyl-AP-237, etazene, etonitazepyne, protonitazene, ADB-BUTINACA, alpha-PiHP.

„Vor fi introduse într-o anexă la Legea 143/2000 privind substanţele care constituie droguri şi precursori de droguri, fiind în acest moment controlate legal. Cea de-a şaptea substanţă, intitulată 3-methylmethcathinone, este deja inclusă în control legislativ, începând cu anul 2023, prin Legea 77.

Citește și: Austria se opune aderării României la Schengen și după discuția cu Iohannis
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

În acest fel aliniem legislaţia noastră unei rezoluţii a Comisiei Naţiunilor Unite privind Stupefiantele, care a fost luată anul trecut în 13-17 martie, la Viena, la cea de-a 66-a sesiune a acestei comisii. Închidem cercul substanţelor de mare risc, care pot să provoace daune foarte grave consumatorilor.

Măsura se încadrează într-un complex mai mare de acţiuni pe care l-am pus în mişcare la Ministerul Afacerilor Interne, nu numai sub aspect de întărire a cadrului normativ, ci şi sub aspect operativ, prin acţiuni concrete desfăşurate de Poliţia Română, prin structuri specializate”, a spus Cătălin Predoiu.

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Primăria Timişoara începe să cumpere clădiri strategice, prin exercitarea dreptului de preempţiune

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că municipalitatea...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...