Saxonia și Turingia își aleg parlamentele regionale. Cum va fi afectată economia în cazul unui viraj spre dreapta | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Saxonia și Turingia își aleg parlamentele regionale. Cum va fi afectată economia în cazul unui viraj spre dreapta. Unii se tem că un viraj spre dreapta radicală la alegerile de duminică din Saxonia ar putea afecta negativ investițiile în regiune și accentua penuria de lucrători calificați.

Dresda se mândrește cu istoria sa bogată, cu un imens palat în stil baroc, cu priveliști spectaculoase și o colecție de artă unică în lume. Dar la orizont se prefigurează și altceva în jurul capitalei Saxoniei – și nu este ceva de care se bucură unii din cei care investesc în zonă.

Citește și: Extensii ale Moscovei în România. „Clubul de Gândire Gold” împinge propaganda și în teritoriu

Saxonia și Turingia sunt două landuri din fosta RDG care își aleg duminică, pe 1 septembrie, parlamentele regionale. Trei săptămâni mai târziu, un scrutin similar va avea loc și la Brandenburg, un alt land din fostul Est comunist. Regiunea se află la răscruce, iar mediul de afaceri așteaptă cu interes evoluțiile.

Proverbialul elefant din cameră este ascensiunea masivă a dreptei radicale, reprezentate de Alternativa pentru Germania (AfD).

AfD ar obține 30% din voturi în landurile estice

În alegerile pentru Parlamentul European din iunie, populiștii de dreapta au ocupat locul al doilea în Germania, înaintea tuturor celor trei partide care formează în prezent guvernul de la Berlin.

AfD s-a făcut remarcată ca o formațiune anti-imigranți, orientată spre plan intern, care ar vrea să scoată Germania din zona Euro și care ar dori destrămarea Uniunii Europene.

Citește și: Cei mai bolnavi angajați din județele României

Afișele electorale ale AfD promit, între altele, prânzuri gratuite pentru copii în școli și reducerea costurilor de îngrijire a vârstnicilor și persoanelor bolnave.

În ceea ce-i privește pe imigranți, planul este „expulzări, expulzări, expulzări”, deși nu se știe exact la cine se referă – doar la refugiați sau la toți cei nou veniți în Germania, indiferent de unde.

Partidul se așteaptă la scoruri foarte bune la alegerile din cele trei landuri estice – unele sondaje sugerează până la 30% din voturi.

Continuarea în Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: DW.com/ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vibrația misterioasă care a zguduit planeta timp de nouă zile | Aktual24

Topirea unui ghețar a declanșat, în septembrie anul trecut,...

INTERVIU. Fără sprijinul SUA, probabil Ucraina ar fi căzut. Ce este de fapt trumpismul | Universul.net

SUA au oferit sprijin Ucrainei prin echipamente militare și...