Scad mediile de admitere la liceele de elită din Iași | Ziarul de Iași

Data:

Scad mediile de admitere la cele mai căutate licee din Iași, potrivit rezultatelor inițiale de la Evaluarea Națională 2024, înainte de contestații.

Anul acesta mediile de intrare vor fi mai mici cu peste 10 sutimi la liceele de elită din Iași.
Un absolvent de pe poziția 100 în ierarhia județeană are, în acest an, media 9,77, față de 9,87 cât era anul trecut. Pe poziția 400, diferența crește la 15 sutimi.


Citește continuarea în Ziarul de Iași

Șapte note de zece în județul Iași


Rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2024, înainte de contestații, au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse doar astăzi și mâine, la centrele de examen sau electronic.

Sunt 7 zeciști în județul Iași – 2 de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, 2 de la Colegiul Național, 2 de la Școala Gimnazială „EuroEd” și unul de la Colegiul „Richard Wurmbrand”.

Citește și Un sfert din elevii de clasa a VIII-a au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 a elevilor din județul Iași pot fi accesate aici.

Rezultatele pe fiecare județ în parte pot fi accesate aici.

Notele inițiale la Evaluarea Națională 2024

Notele sunt afișate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Codurile individuale au fost distribuite elevilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.Pentru a afla media obținută la Evaluarea Națională, singura care contează pentru admiterea la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a, trebuie introdus pe site-ul evaluare.edu.ro codul primit. 

Tabelul afișat pe site-ul Ministerului Educației conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”.

Citește continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Polițist local din Iași, arestat. Este fiul unui campion ieșean de box | Ziarul de Iași

Polițist local din Iași, arestat. Magistrații Judecătoriei au dispus...