Scandal în magistratura din Bihor. Un prim-procuror a fost suspendat de CSM și trimis la expertiză psihiatrică | Bihoreanul

Data:

spot_img

Scandal în magistratura din Bihor. Șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, procurorul Ioan Bene (33 de ani), este acuzat de comportament iraţional şi conduită necorespunzătoare de mai mulți şefi şi colegi pe care ba i-a „bombardat” cu mesaje belicoase, ba a încercat să-i pună cap în cap, ba le-a cerut demisia.

În urmă cu o lună, a fost trimis în faţa unei comisii psihiatrice, iar zilele trecute a fost şi suspendat din funcţia de conducere.

Procurorul Bene susţine, însă, că toate acuzele sunt nefondate, iar el ar fi victima unui complot orchestrat de grupuri infracţionale care au mers până acolo încât i-au „plantat” o poliţistă ca să-i fie iubită. Toți acești dușmani i-au „furat” apoi fişierele din telefon şi au tocmit bătăuşi care l-au agresat, noaptea, într-o speluncă…

Fost IT-ist, intrat în magistratură în urmă cu aproape 9 ani, Ioan Bene a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta în 2019, întâi ca simplu procuror, după o vreme şef cu delegaţie, iar în final, din ianuarie acest an, ca prim-procuror, numit în urma unui concurs.

Citește și: Israelul atacă Hezbollah – peste 180 de morți și 300 de lovituri în Liban

Și-a clădit faima unui profesionist dedicat meseriei. „A fost unul dintre puţinii anchetatori cu care s-a putut lucra. Puteam să-l sunăm ziua, noaptea, ne răspundea la telefon”, a relatat BIHOREANULUI unul dintre poliţiştii din zonă, povestind cum Bene a reuşit să reducă faptele de violenţă şi agresiuni asupra minorilor, femeilor sau poliţiştilor, dând „lovituri” importante şi reţelelor de trafic cu ţigări.

Anul trecut, de pildă, în timp ce parchetele Marghita şi Aleşd au înregistrat doar câte 3 arestări, iar cel din Beiuş 5, procurorii din Salonta – la acea vreme, doar Bene și un coleg – au trimis în arest preventiv 23 de persoane. Tot Parchetul salontan a pornit, în 2023, cea mai amplă investigaţie pentru suspiciuni de braconaj, deocamdată nefinalizată, împotriva unei reţele de 17 persoane.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Judecător cercetat de Inspecția Judiciară după ce a criticat conducerea CSM

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related