sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterScandalul creşterii facturilor la electricitate. Ministrul Virgil Popescu promite intervenţia Guvernului

Scandalul creşterii facturilor la electricitate. Ministrul Virgil Popescu promite intervenţia Guvernului

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat marţi, pe fundalul uriaşului scandal stârnit de creşterea facturilor la energie, că Guvernul va modifica legea energiei electrice şi a gazelor naturale după data de 15 ianuarie.

„Această trecere automată din piaţa reglementată în piaţa serviciului universal nu este o trecere normală. Este un abuz de poziţie dominantă pe care furnizorii îl folosesc. Ei au o bază de 6 milioane de clienţi reglementat pentru care nu au plătit niciodată. Deci asta este evident, când s-a făcut privatizarea, distribuţiile au luat distribuţiile de energie electrică, nu au luat clienţii. Automat au preluat această bază de date, au preluat clienţii, nu au plătit niciodată pe ei, iar acum îi folosesc ca şi monopol.

Ori asta nu poate să rămână aşa. Nu pot să am eu monopol de 6 milioane de clienţi pe care îi gestionez cum vreau şi dacă eu mâine spun că trec în regim concurenţial îi duc întâi prin serviciul universal care este mai scump: eu îl stabilesc că este mai scump cu 26%, la anumiţi furnizori cu 15%, cu 20% la alţii şi îi laş pe aceşti 6 milioane să opteze într-o lună, două, trei. Oricum este foarte puţin, nu se vor muta.

Mă refer la decizia ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei). Nici o lună, nici două, nici trei, nu sunt suficiente. Asta nu este soluţie”, a menţionat Virgil Popescu, citat de Agerpres.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE