Scandalul de la TNB. Marius Manole: „Nu înțeleg de ce directorul nu a fost curios să vadă ce citește o sală de 500 de locuri”

Data:

Și actorul Marius Manole a reacționat la scandalul de la Teatrul Național București, unde, duminică, la spectacolul actorului Dan Puric, celor din sală le-au fost date exemplare din „Certitudinea”, o publicație „naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană”.

„Asta mi se pare o întrebare de pus”

Reacția actorului vine după comunicatul de presă publicat de directorul general interimar al TNB, Mircea Rusu.

„Faptul că Dan Puric (cu al cărui discurs nu sunt de acord) a fost lăsat să vorbească de ziua teatrului, da, poate fi o greșeală. Din câte știu Mircea Rusu i-a cerut ca niciun moment să nu vorbescă despre altceva decât despre teatru. Ceea ce a făcut.

Bine sau rău, nu știu, n-am fost acolo, nu pot judeca. Cum au ajuns ziarele acelea pe scaune, cum au intrat în teatru, cine le-a pus, asta urmează să stabilească anchetă care a început azi la inițiativa ministrului.

Faptul că ministrul nu a luat decizia să-l demită pe Mircea Rusu mi se pare foarte corect. Punem cazul în care eu care vreau să-i fac un rău directorului întru în teatru și pun foile alea pe scaun. E posibil? E.

Ce nu înțeleg e de ce directorul care era de față nu a fost curios să vadă ce citește o sala de 500 de locuri.
Asta mi se pare o întrebare de pus”, a scris, pe Facebook, Marius Manole.

„Nu mă mai interesează lumea teatrală din România”

Actorul spune că directorului general interimar al TNB nu i se pot imputa greșeali cu privire la activitatea artistică.

„Repet, n-am niciun interes. După perioada în care ne-am opus lui Caramitru, cu care ne-am certat doar pe activitatea artistică a teatrului, nu mă mai interesează lumea teatrală din România.

Încerc să fac ce pot mai bine pe scenă. Totuși mi se pare absurd felul în care se concertează înlăturarea acestui director care nu a apucat să facă vreun fel de greșeală în ceea ce privește activitatea artistică. Dimpotrivă”.

Citește și:

Dan Puric și lașitatea naționalistă – PressHub

USR solicită demiterea de urgență a directorului interimar al TNB. În caz contrar, va depune moțiune simplă împotriva ministrului Romașcanu (presshub.ro).

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...