luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterScandalul facturilor mărite la energie: Răzvan Nicolescu critică arbitrul pieței energiei pentru...

Scandalul facturilor mărite la energie: Răzvan Nicolescu critică arbitrul pieței energiei pentru pasivitate și cere unificarea a patru instituții

Odată cu liberalizarea pieței energiei electrice de la 1 ianuarie 2021, milioane de clienți care nu au semnat un nou contract de furnizare pe piața liberă vor plăti facturi mai mari, potrivit Asociației Energia Inteligentă.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și fost preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), spune într-un scurt interviu pentru G4Media.ro că vina principală pentru această situație o poartă Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care nu a făcut o campanie masivă de informare.

Informația pe scurt:

– liberalizarea pieței începe de la 1 ianuarie 2021, iar clienții casnici ar fi trebuit să căute oferte avantajoase de furnizare a energiei. ANRE nu va mai stabili preţurile pentru consumatorii casnici, acestea fiind calculate de furnizorul tradiţional şi se vor numi preţuri de serviciu universal. Consumatorii fie rămân cu actualele contracte, la preţuri de serviciu universal, care cresc cu 13-26%, fie încheie alte contracte în piaţa liberă.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE