Scandalul PEGASUS: Comisia de ancheta din Parlamentul European audiază experți în securitate

Data:

Îngrijorarea cu privire la utilizarea acestui program spion puternic numit Pegasus, dar și a unor programe similare, este în creștere în Uniunea Europeană. O comisie de anchetă lansată de Parlamentul European a avut deja primele două întâlniri operaționale de lucru, cea mai recentă pe 10 mai 2022, potrivit Saptamana Online.

În cadrul ultimei ședințe au fost prezentate funcționalitățile programului și s-au solicitat detalii tehnice și operaționale de la experți în domeniu.

Comisia de anchetă a fost solicitată după ce guvernele Poloniei și Ungariei au recunoscut că dețin programul, un software de spionaj foarte puternic dezvoltat de compania israeliană NSO Group, dar și în urma alegațiilor de presă referitoare la țintele acestui program. După Polonia și Ungaria au fost relevate informații privind utilizarea PEGASUS în Spania și Grecia, iar mai recent conform unei investigații derulate de experți independenți și jurnaliști sunt prezentați ca posibile ținte și liderii politici de prim nivel ai Franței sau Marii Britanii.

Pegasus este un program spion foarte periculos întrucât poate prelua controlul asupra unui telefon mobil fără ca proprietarul să-l observe și, pe lângă accesarea întregului conținut, îl poate transforma și într-un terminal de ascultare și captură de imagini.

Continuarea, în saptamana.online!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari tras de...

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...